Skocz do zawartości
IGNORED

Kable, czy warto?

Irmo

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio rozwodziłem się na forum odnośnie wzmacniaczy (wątek 4807). W mojej mieścinie jest jeden sklep który oferuje sprzęt audio (oczywiście wszystko na zamówienie) możliwości odsłuchu sprzętu znikome. Wzmacniacza stereo niet, pare kolumn i KD. Sprzedawca bardzo nalegał bym kupił kable, bo to poprawi brzmienie mojego systemu, tylko że ja mu tłumaczę ze chce zmienić wzmacniacz a nie kable.

Nie mam zamiaru kupować kabli do systemu który będzie zmieniony. Po wymianie wzmacniacza napewno zainteresuje sie kablami, ale muszę sie obyc ze sprzętem i zweryfikować dopiero wtedy co poprawić w brzmieniu.

To mi przypomina trochę sytuację "ja chcę śliwki a on mi proponuje gruszki". Jeszcze jedno wg niektórych sprzedawców panuje przekonanie, że hi-end to CA 500 lub HK 670, a przy zapytaniach o sprzęt za 3-4kzł jakoś brakuje im słów.

Nawet pomijam fakt, że u tegoż sprzedawcy wybór kabli jest "ogromny": IXOS,Kimber,Monster (po dwie sztuki) hehehe :)

https://www.audiostereo.pl/topic/5111-kable-czy-warto/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.