Skocz do zawartości
IGNORED

TANNOY ERIS 1. CO O NICH SADZICIE??

górek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie Panow audiofilow. Mam mozliwosc zamienienia za doplata moich tannoy mercury m2 na tannoye eris 1. W zwiazku z tym ze Panowie dobrze znaja sie na sprzecie i czesto uczestnicza w roznych odsluchach, chcialem zaczerpnac waszej opini na temat tych kolumn. Jak one graja i czy to jest dobry zakup??

Z gory przepraszam za wszystkie ortografy ale niestety jestem dyslektykiem :-).

https://www.audiostereo.pl/topic/5152-tannoy-eris-1-co-o-nich-sadzicie/

No dobra, powinno tam byc: Witam Panie i Panow audiofili. Mam nadzieje ze nikt sie nie obrazi z tego powodu.

Pozdrowienia dla Pani Paulinki :-)

Czekam na konkrety w sprawie kolumn.

A, już wiem, chodzi o Tannoy Eyris 1. No to chyba dwie klasy wyżej, ok. 3 tys za parę. Też dwudrożne monitory, ale bass refleks z przodu i zapewne lepsze głośniki. Tytanowa kopułka sięga do 44 kHz, zgodnie z najnowszą modą. Pojemność 7,5 litra, czyli raczej do małych pokojów.

Za tą cenę powinny być o wiele lepiej zrównoważone od M2, mniej podbarwień, czystsze wysokie. Bas też powinien być lepiej kontrolowany, ale niekoniecznie będzie go więcej. Tanie głośniki często mają "więcej" basu dzięki brutalnemu podbiciu charakterystyki w okolicach 80-100 Hz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.