Skocz do zawartości
IGNORED

Mebelki audio

pawel2208

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

staram się właśnie stworzyć sobie mój mały kącik audio i mam prośbę do was o pomoc w wyborze stolika na sprzęty i standów. Standy wysokość 70 cm i dopasowane wymiary do MA BR2/Tonsil Voyager Sat :D. Co do stolika to taki żeby miał 3 półki, z czego górną nie zabudowaną, będą na nim stały sprzety Marantza (Sr1041/DC1020) lub ew. Reloop HA-210. Głównym priorytetem przy wyborze jest poprawa jakości dźwięku przez meblelki. Budżet 500 zł. Z góry dzięki za pomoc.

PS Macie pomysły na poprawę akustyki w pokoju małym nakładem pieniężnym?

https://www.audiostereo.pl/topic/52509-mebelki-audio/

Standów możesz poszukać na allegro. Jest tego cały wysyp. Nie kupuj pierwszych z brzegu tylko przyjrzyj się dokładnie samemu towarowi, jak i komentarzom wystawionym sprzedawcy. Zorientuj się bo może są jakieś standy firmowe. To było by lepsze, choć cena takich z reguły jest wyższa. Ja za swoje od Xavianów zapłaciłem 1,2 kzł.

Co do stolika moja rada jest taka. Możesz oczywiście zdecydować się na otwarty stolik, ale licz się z wpływem kurzu. Utrzymywanie czegoś takiego to istna męka. Jeśli sprzęt który do niego wstawisz nie grzeje się za bardzo to radzę opracować sobie we własnym zakresie projekt zamkniętej szafki np. ze szkłem z przodu, zrobić dokładny rysunek, poszukać sensownego stolarza i zlecić mu jej wykonanie. Korzystam z czegoś takiego w domu jestem bardzo zadowolony.

Jak dobrze pogłówkujesz to być może zmieścisz się w cenie 500 pln z jednym i drugim.

https://www.audiostereo.pl/topic/52509-mebelki-audio/#findComment-1344351
Gość brodacz

(Konto usunięte)

> "Głównym priorytetem przy wyborze jest poprawa jakości dźwięku przez meblelki"

ludzie w co wy wierzycie,jak kawalek drewna pod wzmacniaczem czy odtwarzaczem moze porawic ci dzwiek,to chyba tak jak z tymi kamieniami na glosnikach i sprzecie najlepiej oblejcie to wszystko betonem lub wmurujcie wszystko w sciane.

przy konstruowaniu szafki pomysl o regulowanych nozkach ulatwi to wypoziomowanie zamiast podkladania czego pod nie

https://www.audiostereo.pl/topic/52509-mebelki-audio/#findComment-1344472

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.