Skocz do zawartości
IGNORED

Klub miłośników Audio Academy

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukaj a najlepiej kup od razu płytę Pat Metheny - TAP

Douglas Dare - Whelm - młody chłopak, ciekawa muza, słyszałem go na koncercie w Łodzi przed Fink'iem (ostatnia płyta Hard Believer też bardzo dobra),

Natalia Mateo

Zbyniu napisz jakiej muzyki najczęściej słuchasz to dam kilka tytułów które wpadły mi ostatnio w ucho.

Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

Ogólnie to mało mam płyt i mi się znudziły , chciałbym ,mieć więcej muzyki ,bo szkoda aby kolumny się męczyły i to niektóre słabe muzycznie płyty , trochę mam przegrywanych,trochę oryginalnych /nie dużo/. Muzyka jaką lubię to : instrumenty akustycznie , death can dance muzyka filmowa, klasyka ,muzyka alternatywna ,wokalne ,Jezz i dużo muzyki audiofilskiej, jak i dobre granie na bębnach i perkusjii .

Czego teraz obecnie słuchajcie ? .Posluchalbym jakiś egzotycznych instrumentów, może coś mi polecicie ?.

Ten kawałek nieźle wymiata :)

https://www.youtube.com/watch?v=LpI2JSn2o0A&list=PLC2B4E96A4A503297

No ja niestety od płyt jestem uzależniony, ale rok temu kupiłem Jag Bas i gram często ze Spotify, dzięki temu można poznać sporo ciekawych wykonawców, jakość oczywiście nie taka jak z CD ale wartość poznawcza wysoka. Myślałem że dzięki temu zrezygnuję z kupna płyt ale nie ma takiej opcji, chociaż wydaję mi się że kupuję tego mniej.

Rodrigo i spółka wymiatają.

death can dance

Jeśli w tej estetyce kolumny spisują się dzielnie, to lepszej rekomendacji być nie może.

Dalej w konwencji i kontekście znajdowania wyjątkowości: "Przez trupy do gwiazd" :-)

Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

http://allegro.pl/kolce-glosnikowe-hi-end-hd-905m-6-podkladki-gratis-i5095571531.html czy te kolce będą dobre...?

Może nie każdy lubi DcD ja lubię

No jak z tymi kolcami ? -szału nie ma ,ale kolce to kolce no chyba że doradzicie mi coś lepszego tylko nie superspike bo te są dobre ale i kosztują, brać te kolce ?.

Rodrigo y Gabriela jest świetny ! To gra zjawskowo u mnie .

Tidala używałem pół roku w najwyższej wersji ale dostępność do niektórych artystów mizerna. Nie pamiętam już o kogo dokładnie ale na Spotify były ich płyty a na Tidalu nie. Przez kolejne pół roku korzystałem z obu ale został Spotify.

Zbyniu

Poszukaj coś w Stockfish Records - sporo płyt - jakość nagrań wyśmienita

http://www.stockfisch-records.de/sf12_start_e.html

Jeśli chodzi o płyty audiofilskie, to jest tego sporo tutaj:

http://www.hifi-cd.com/en/index_home.html

Zamawiałem od nich wiele razy. Pewne źródło/super jakość, tylko trzeba poczekać kilkanaście dni.

a tam audiofilskie plytki to wszedzie brzmia dobrze, a jak sie chce muzyki wstepnie odsluchac to spotify czy tidal sa swietne. Sam mam duzo plyt niektore jeszcze w foliach. po prostu wole sluchac z plyt:) Niemniej czasem wrzucam tidala czy spotify I nawet po kably z komputera gra to przyzwoicie.

Witam.

Panowie pomozcie w doborze wzmaka do phoebe 3.

Nie wiem czy poprostu AA to nie moja bajka czy sie myle ze wzmacniaczami.

Lubie cieply dziwek z dobrym basikiem i nie ostra gora,do tej pory phoebe graly z denonem avc 10se (stary amplituner kina ale mocny) i z pozyczonym od kolegi nadem juz nie pamietam modelu ale jakis niski chyba 320.

Interkonekty audionova,kabelki 20zł mb nie pamietam co to jest ale jeden gruby drut w srodku jako zyle basowa.

Zrodło pc ,xonar d1 asio foobar i flaci.

puki co phoebe przegrywaja z moimi cieplo grajacymi monitorami diy(dosyc sporymi) ktore kupilem za 300zl.

Pomieszczenie 17m2,dosyc zagracone,odleglosc pomiedzy glosnikami 2,5 m i 2,5 m od sluchacza.

Z gory dzieki

w okolicy gosciu ma creeka 4330,niestety to lombard...

juz sie ugadywalym z nim na wypozyczenie ale byl nie bardzo zainteresowany

w ciemno juz sie boje kupowac

na allegro leci licytacja primare a20...

moze jest akurat cos na allegro co sie nadaje

pozdrawiam

Witam.

Panowie pomozcie w doborze wzmaka do phoebe 3.

Nie wiem czy poprostu AA to nie moja bajka czy sie myle ze wzmacniaczami.

Lubie cieply dziwek z dobrym basikiem i nie ostra gora,do tej pory phoebe graly z denonem avc 10se (stary amplituner kina ale mocny) i z pozyczonym od kolegi nadem juz nie pamietam modelu ale jakis niski chyba 320.

Interkonekty audionova,kabelki 20zł mb nie pamietam co to jest ale jeden gruby drut w srodku jako zyle basowa.

Zrodło pc ,xonar d1 asio foobar i flaci.

puki co phoebe przegrywaja z moimi cieplo grajacymi monitorami diy(dosyc sporymi) ktore kupilem za 300zl.

Pomieszczenie 17m2,dosyc zagracone,odleglosc pomiedzy glosnikami 2,5 m i 2,5 m od sluchacza.

Z gory dzieki

Napisz w jakim sensie przegrywają. Preferencje dźwiękowe to jedno a rozpoznanie poprawnego dźwięku, to drugie.

Byc moze to moje preferencje,bo to moj pierwszy sprzet z takiej polki cenowej.Ph

oebe maja mało basu,wyskokich jest wiecej niz w moich monitorach wokale czystsze ale ten dzwiek po krotkiej chwili meczy.

Scena jest uboga a muzyka leci prosto z glosnikow,jedynie wokale sprawiaja wrazenie ze sa na srodku sceny.O wskazywaniu instrumentow palcem moge pomarzyc:).

Ogolnie nie jestem dobry w opisywaniu doznan sluchowych,na pewno nie gra tak jak opisujecie na forach.

Zaczalem myslec ze to wina wzmaka.

To może być wina wszystkiego; wzmak (chociaż ja też gram na 320 :), pokój, ustawienie, kable, początek zabawy w audio, itp.

Daj sobie spokój, Phoebe III nie są dla Ciebie a przynajmniej nie teraz. Ciesz się monitorami i tym sprzętem, który masz.

Słuchaj, wyciągaj wnioski, a za kilka lat będziesz się śmiał z dzisiejszej sytuacji.

Kurcze a to dziwne troche bo Phoebe wydaja sie akurat przyjazne I stosunkowo latwe do napedzenia. Bas w nich jest, wysokie wrecz lekko stonowane, lokalizacja instrumentow bardzo dobra. No ale pewne nawyki zostaja, poza tym te monitory moga byc niezle.

Wyczytałem na forum "Phoebe lll mają złożony korektor impedacji i dlatego byle jaki wzmacniacz ich nie ruszy "http://www.audiostereo.pl/co-do-pheobe-iii_117780.html

Wyczytałem post o creeku 4330 ktory sie niby pieknie zgrywa,atoll,primare...

Lubie cieply basisny dzwiek ale zebym mial az taki skopany słuch.

Chyba wpadne do jakiegos salonu hi fi niech mi cos puszcza konkretnego,jak mi sie nie bedzie podobac to na wiosne zaczne znowu na ryby jezdzic.

pozdrawiam

Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

Słuchałem u siebie Hyperionów ,grały tak że miały potężną dawkę basu , dynamika tempo rytm ,ale phoebe grają zrównoważono dźwiękiem w całym paśmie, więc dźwięk odebrałem jako lepszy . Mówienie że basu w phoebe nie ma albo jest go za mało ,to faktycznie dobrze pan Michał radzi....Musisz normalnie po ludzki to zestawić .Zmień ustawienie kolumn , kup miarę nie drogi odtwarzacz CD , kup wzmacniacz stereo np: Nada ,kable za rozsądne pieniądze spójrz w pokoju na akustykę., i to będzie grało dobrze a jak wciagniesz się bardziej to zagra jaszcze lepiej

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.