Skocz do zawartości
IGNORED

Sluchawki Monster Cable-Beats By Dr. Dre

jeckylandhide

Rekomendowane odpowiedzi

Pojawila sie ciekawa alternatywa dla sluchawek z wyzszej polki. Opinie w necie sa bardzo rozne - ale najcuesciej pozytywne. Moze ktos z forumowiczow zetknal sie juz z tymi sluchawkami i mial okazje do porownania w "normalnych" warunkach - ja sluchalem tylko w sklepie (ale i tak brzmialy zadziwiajaco dobrze). Poza tym - jak dla mnie - jedny z najlepiej wygladajacych sluchawek na rynku. radosc nie tylko dla ucha:) piszcie jesli mieliscie z nimi do czynienia

Tu linki do oficjalnej strony i jednej z recenzji:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

post-12549-100006371 1241015077_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Main: CD880, Alpha 9 ---> Arcus

Head: CD880, Alpha 9 ---> HD600, K340

na zywo wygladaja duzo lepiej - no i swietnie leza na glowie:) jakbym mial mozliwosc wziecia ich do porownania to nie zakladalbym chyba watku z pytaniem o to jak sie maja do wyzszych modeli innych firm.

ciekawe ze na stronce nie podaja nawet danych technicznych:/ poza sa to sluchawki z wbudowanym noise-cancellingiem wiec target jest troche inny niz w przypadku hd650 czy k701... w/g monstera sa to "Studio High-Definition Headphones" choc budowa wskazuje raczej na zastosowanie do sprzetu przenosnego. trudno je jakos ugryzc..

"With Beats, people are going to hear what the artists hear, and listen to the music the way they should: the way I do." - Dr. Dre

Z Bitami, ludzie będą słyszeć to, co słyszy artysta, i słuchać muzyki tak, jak powinni - tak, jak ja to robię." - Dr. Dre - zdecydowany autorytet w informowaniu ludzi, jak powinni słyszeć. ;)

Brak danych technicznych oznacza, że nie mają czym się chwalić.

Jeśli nie możesz porównać ich bezpośrednio, to przygotuj sobie jeden kawałek muzyki (najlepiej coś z dużą ilością wszystkich rejestrów), idź posłuchać jakichś uznanych modeli, zanotuj, jak to brzmi, a potem spróbuj posłuchać Bitów z tym samym materiałem. Porównaj relacje, a dostaniesz wynik.

Zaskoczony?

Amerykańska marka sprzedająca typowo amerykański produkt (bardzo przeciętne słuchawki o rozbudowanej akcji marketingowej) za typową amerykańską cenę, promowany przez "artystę" znanego głównie w USA...

Aż chciałbym poznać socjologiczny profil typowego polskiego użytkownika takiego czegoś... ;)

ashirgo

Jestes do nich tak negatywnie nastawiony ze wnioskuje ze ich sluchales i porownales z innymi w podobnej cenie. Jesli nie to czemu uparcie twierdzisz ze musza byc zle? A ze podpisuja je dr dre? I co z tego? Ultimate Ears rowniez chwala sie gwiazdami stosujacymi ich sluchawki, a ich produkty sa swietne.

Po prostu zachęcam do logicznego myślenia. Cena w Polsce: 1400 zł. Kupa technologicznych bajerów dla nastolatków, podpis jakiegoś znanego muzyka, szeroko zakrojona kampania reklamowa. Biorąc pod uwagę ich proweniencję, można być pewnym, że charakterystyka jest uśmiechnięta (czyli góra i dół pasma są znacznie podbite w stosunku do reszty) albo przynajmniej jest to uśmiech skrzywiony (czyli dół jest podbity) ;)

Przynajmniej tyle można wyczytać (czy się domyślać) w ogóle ich nie słuchając. Można jeszcze popatrzeć, co tam na Head-fi o nich piszą (a nie są to pozytywne rzeczy, może też są uprzedzeni).

Ja przyznam, że nie słuchałem, jeśli kiedyś je przypadkiem spotkam, to pewnie z ciekawości.. Kto wie. Na razie jestem w słuchawkowej nirwanie i, rozumiesz, nie potrzebuję testowania nowego sprzętu. A że się tak ostro wypowiadam... No, czasami nie trzeba słuchać słuchawek, żeby coś o nich wiedzieć. Jeśli cię to obraża, to przepraszam.

obrazony? czym? kazdy ma prawo wyrazic swoje zdanie nawet na temat sprzetu, ktorego nie slyszal. poza tym ja rowniez cenie sobie dobry sluchawkowy dzwiek - stad ten temat.

pozdr

• 7 miesięcy później...

chyba najlepsze sluchawki jakie do tej pory mialem na uszach, dobrze leza i dzwiek jest bardzo przyjemny ogolnie jestem pozytywnie zaskoczony, w rzeczywistosci duzo lepiej wygladaja.

• 1 miesiąc później...

hmm jak szanuję doktorka, to nie kupiłbym ich za 7 stów. wydaje mi się, że są to przyzwoite słuchawki ale nie warte technicznie tej ceny. Interesuję się amerykańską pop kulturą i Hip hopem, są na wszystkich teledyskach czarnych "artystów" może ktoś oglądał Book of Eli (Księga Ocalenia) tam Denzel używa Beats by Dre tylko wersi Ear in. Promocja tego sprzętu jest niewiarygodna. Zaletą jest napewno to że można je podłączyć do iPhone 2G bez przelotek ;) ja czycham osobiście na Beyerdynamic 990 :)

Pozdrawiam

• 2 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.