Skocz do zawartości
IGNORED

Model pilota do DCD-680

PhantomLord

Rekomendowane odpowiedzi

Obsługuję PMA 495R i DCD1290 jednym pilotem od wzmacniacza, a te konstrukcje dzieli jakieś 10 lat, więc chyba wszystkie działają. Wchodzisz na allegro czy gdzieś indziej i kupujesz ten który najbardziej Tobie się spodoba.

Pozdrawiam Mirosław Andrejuk

Pilot od dowolnego cedeka Denona będzie dobry. Można też kupić pilota uniwersalnego o symbolu URC22B. Po wprowadzeniu odpowiedniego kodu z dołączonej książeczki będzie obsługiwał CD Denona (ma całkiem sporo funkcji).

Dziękuję za posty i odpowiedzi, faktycznie chyba każdy będzie pasował. Ja kupiłem RC-258 i z Denonem DCD-680 śmiga jak trzeba. Jedyna wada jaka jest to problem z wybraniem 10, 20 itp, gdyż odtwarzacz jakby tego nie rozumiał - trzeba by wybrać +10 i potem 0, którego na pilocie nie ma, ale to tylko mała niedogodność.

Co ciekawe, nie wiem na ile jest to 'standardem' (ja o tym nie wiedziałem), na pilocie są przyciski Volume + i -, które działają z tym CD (mimo że teoretycznie nie ma wyjścia Variable), zakres regulacji od 0 do -12 (wystarczy żeby porządnie ściszyć).

Przyciszone gra nie tylko ciszej, ale i gorzej. - niestety potwierdzam.

McGyver sprawdzałeś może czy wyjście fix gra tak samo jak nie ściszone varible czy jednak dalej jest strata jakości?

Pozdrawiam Mirosław Andrejuk

W przypadku regulacji cyfrowej najlepiej gra pogłośnione na maksa. Dlatego też nie ma osobnego wyjścia fixed.

W przypadku regulacji analogowej sygnał przechodzi przez dodatkowe elementy i dźwięk z wyjścia variable pogłośnionego na maksa jest gorszy niż z wyjścia fixed (czasem jest niewiele gorszy, może nawet niezauważalnie).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.