Skocz do zawartości
IGNORED

pioneer hpm 700,prosze o porade w kupnie

laa83

Rekomendowane odpowiedzi

witam

ostatnio sslyszalem kolumny pioneera hpm 100,dzwiek mnie uzekl,piekne stereo,idealna scena,az sie lezzka zakrecila w oku

postanowilem kupic cos podobnego i znalazlem na allegro pionki hpm 700,tez jak hpm 100 4 drozne,jak myslicie warto je kupic????

do tej pory uzywam isophonow t430,koncowka se a3

Mam HPM 60 i nie wiem jak zagrają 700tki.

Subiektywnie oceniając moje kolumny z NADem dawały dużo pięknego, rozpływającego się basu.

Góra ocieplona niezbyt detaliczna ale to mogła być wina źródła (odtwarzacz DVD).

Natomiast po przesiadce na Denona bas się podporządkował całemu brzmieniu, zwłaszcza środkowi, którego to dopełnia niskimi zakresami a nie przyćmiewa.

W końcu również po zmianie źródła usłyszałem dźwięczną i niemęcząca górę pasma.

Ergo moje HPMy grają dokładnie takim dźwiękiem jaki zostanie im podany.

Podłączyłem kiepskie źródło to nie mam co liczyć że one cudownie uzdrowią kulawy dźwięk.

Dobry zestaw (wzmak + cd) o jaśniejszej stronie brzmienia przyniesie dużą satysfakcję.

siedemsetki mogą zagrać inaczej. Miękko zawieszone membrany mogą "spulchnić" dźwięk. Dynamika też może trochę być gorsza niż w hpm 100. Ale z drugiej strony 700 będą milsze dla ucha. Musisz jednak pamiętać, że piankowe zawiechy po kilku latach się rozsypują i te egzemplarze z allegro mogą być po remoncie. Z resztą na jednym zdjęciu widać klej na membranie...

slyszalem 100 u ciebie zdzislaw i graja naprawde na poziomie,dlatego mysle o 700,wiem ze maja wymienione zawiechy

moje isophony majja potezny bas,ale gory mi brakuje

kiedys byly w nich skk10 na wysokich,ale sie uszkodzily na skutek glupoty:(na oryginalnych graly super

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.