Skocz do zawartości
IGNORED

Pytanie do użytkowników wzmacniaczy NADa

krzych

Rekomendowane odpowiedzi

Mam mały problem... może Forumowicze mi pomgą :-)

Czy terminale głośnikowe zastosowane we wzmacniaczu C320 (nie jest to wersja BEE) akceptują wtyki bananowe? Kupiłem go „z drugiej ręki” – z instrukcji obsługi wynika, że nie akceptują, jednak poprzedni właściciel wzmaka mówił mi, że stosował banany. Przyjrzałem się bliżej tym terminalom – jest tam coś co wygląda, jak zaślepki, jednak za nic w świecie nie mogę tego usunąć. I teraz mam dylemat: czy pod zaślepkami są gniazda do bananów, czy też nie? Próby usunięcia tego „dziadostwa” spełzły na niczym, a nie chcę zniszczyć terminali (wykonane są z miękkiego plastiku, który łatwo uszkodzić).

Czy można stosować w tym wzmacniaczu banany ? I jeśli tak, to poradźcie, jak wyciągnąć te zaślepki ?

uszanowanie,

To są właśnie zaślepki. Można je usunąć cienkim śrubokrętem

po maksymalnym dokręceniu plastikowych nakrętek terminali (w kierunku tylnej scianki).

A przy okazji mam pytanie, czy z Twojego NADa wydobywa się cichutki pisk, jakby z okolicy czujnika IR

a także potencjometru, szczególnie przy ustawieniu potencjometru na zero.

(nie jest to buczenie transformatora).

Dziękuję za pomoc... :-)

Problem niby błahy, ale nie chcę zniszczyć dopiero co kupionego wzmaka...

Pokombinuję jeszcze, ale obawiam się, że poprzedni właściciel zbyt

mocno wetknął te zaślepki i sprawa dlatego jest nieco skomplikowana - niemal

nie mozna podważyć tych "megesków" - mieści się tam tylko igła lub coś podobnego.

Co do pisków - szczerze mówiąc nie stwierdziłem... Ale jeszcze dokładnie go osłucham

i dam Ci znać, czy takie zjawisko u mnie występuje....

uszanowanie,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.