Skocz do zawartości
IGNORED

NAD C 340 i Sony SS-TL 3 - zadziała?!

Rootlin

Rekomendowane odpowiedzi

Kolumny Sony SS-TL 3

Wzmacniacz NAD C 340

Pytanie klucz: Czy ten wzmacniacz pociągnie te kolumny.

Sprzedawca sugeruje wzmacniacz o mocy 130W.

Mój wzmacniacz ma 2x70.

Wydaje mi się ze poradzi sobie.

Ale pewności nie mam, z tąd ta prośba, o drobną podpowiedz, opnie, czy coś..

Dzięki!

R.

https://www.audiostereo.pl/topic/56849-nad-c-340-i-sony-ss-tl-3-zadzia%C5%82a/

Wspomniane kolumny mają skuteczność 89dB. Przy takiej sprawności wzmacniacz 75W na sinusie powinien je napędzać bez problemu.

A ta "moc sprzedawcy" czyli te 130W to dokładnie co oznacza.? Do czego się odnosi?

Z jakichś powodów sprzedawca twierdzi, że to kolumny takiej mocy powinny napędzać kolumny. Więc zacząłem się zastanawiać gdzie jest haczyk.

Ale fakt, też tak myślalem, ale wolalem spytać. Miałem okazje posłuchać kilku sprzętów Sony i o ile te wcześniejsze produkty z serii ES są przyzwoite e.g. XA50ES, XA20ES, FA3ES to te nowsze ... mam mocno mieszane uczucia. No i ta nowa seria monitorów. Wygląd super, ale "pierdzą" - nie wiem czego to była wina ale w salonie słuchałem i mimo że sprzedawca je zachwalal to sam nie wiem. Coś było nie tak.

Z tąd pytanie o te kolumny? Wiem że są made in USA. Wiem, że był jeszcze wyższy model o numerze 5.

Ostatnio znalazlem te kolumny, a po dobrych doświadczeniach z FA3ES(dual mono niby, jedno trafo) - wzmacniacz naprawde mnie pozytywnie zaskoczyl swoją dynamiką, przestrzenią, powietrzem pomiędzy dzwiękami. Fantastyczna sprawa jak za 500PLN. Kupowałem go dla kumpla i byl zachwycony.

Ale wracając do kolumn, ma ktoś z nimi jakieś doświadczenia?

Wspomniane kolumny mają skuteczność 89dB. Przy takiej sprawności wzmacniacz 75W na sinusie powinien je napędzać bez problemu.

A ta "moc sprzedawcy" czyli te 130W to dokładnie co oznacza.? Do czego się odnosi?

Tego nie wiem. Może się jeszcze ktoś wypowie. Ale u nas i nie tylko u nas zą bardziej znani inni producenci kolumn. Wspomnianych kolumn nie znam.

To po prostu trzeba posłuchać wielu propozycji w zakresie posiadanego budżetu i tyle. To nie forumowicze będą słuchać ich wieczorami tylko ty i to tobie muszą się podobać. Czyli słuchać i jak jest okazja to uczestniczyć w różnych odsłuchach organizowanych przez forumowiczów. To wnosi dużo i poszerza osłuchanie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.