Skocz do zawartości
IGNORED

zamiennik wkładki dual dms 251e

alpi

Rekomendowane odpowiedzi

E...

Nie narekaj są droższe

LP Gear replacement for Dual DN-251S DN251S stylus for Dual DMS 251 S DMS 251S cartridge

Code: DN251S

Price: $26.95

Shipping Weight: 0.45 pounds

Zwykła Audiostechnica At 3600L powinna zastąpić o ile nie ma specjalnego Dualowskiego mocowania

Podobnie sama igła jest pasujaca

• 2 lata później...

Podmieniłem tę wkładkę na audiotechnica 95 E niektórzy polecają ją jako zamiennik lub ATN 91 . Na szczęście bardzo szybko moja pociecha złamała w audiotechnice igłę . Sprowadziłem sobie z niemieckiego Ebaya nową igłę do Dualowskiej oyrginalnej wkładki DN 251 E i znów mogę się cieszyć muzyką , wyjątkowo dobrze magicznie grająca wkładka z tym nieopisanym czymś :) . Audiotechnica zabiła w moim systemie cały analogowy czar być może nie zgrała się zupełnie .

AT 91 nie kupiłem bo ma szlif sferyczny a w dualu DN 251 E jest oryginalnie eliptyczna . Jak zmieniałem na AT właśnie dlatego kupiłem AT 95 bo ma szlif eliptyczny . Dzwięk AT 95 w porównaniu z Dualowskim DN 251 E jest jak dla mnie zdecydowanie nie do przyjęcia , schowany bas , podwyższona średnica wysokie są jedynie odrobinę lepsze . W dualu jest świetny Timing , bas bardzo przyzwoity w porównaniu do kompaktu rewelacyjny , średnica bardzo dobra i przede wszystktim o wiele lepsza scena Rock brzmi fantastycznie na tej wkładce ma ten pierwiastek melodyjności , barwy i wykopu zwany też timingiem .

zamiennik

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

na jakość dźwięku nie narzekam .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.