Skocz do zawartości
IGNORED

tonsil siesta sat czy premium sat

mikson

Rekomendowane odpowiedzi

mam pytanie czy ktoś z szanownego grona miał przyjemność porównać te monitory?

obecnie posiadam usher s520 i coś mi podpowiada że mogą być ciekawą alternatywą dla nich chodzi mi o model premium sat

jak brzmią w porównaniu do s520 owe premium?

Focal + Naim

https://www.audiostereo.pl/topic/56945-tonsil-siesta-sat-czy-premium-sat/

jesli tonsil to zdecydowanie siesta ,premium mają dużo słabszą góre gdzie w siestach i tak ona nie jest rewelacyjna aczkolwiek moze sie podobać za to woofer jest wyśmienity

usher nie znam ale sądząc po opiniach s520 to warto trzymac te kolumny i ewentualnie kupic sobie siesty wygrzać je i bawić sie w porownywanie

dziękuję za informacje

czy faktycznie góra w premium jest tak słaba w porównaniu do s520? czy będzie bardziej ostra dobitna męcząca? podejrzewam że basu mogą jednak mieć więcej premium od s520 , czy dobrze mówię?

ktoś może ma porównanie ? czy można stuningować premium ?

Focal + Naim

S520 dadzą Ci pewnie jaśniejszy dźwięk, detaliczny z mniejszą ilością bardzo niskiego basu który Siestom jest nieobcy.

Nie wiem dlaczego tak trzymasz się Premium, w Siestach w standardzie dostajesz sensowne zwrotnice i uniwersalne brzmienie. Dzisiaj słuchałem na Siestach nowej płyty Dream Theater w wersji CD (winylu jeszcze nie kupiłem), potem audiofilskiego wydania MFSL Gold Histerii wiadomej kapeli Def Leppard a na koniec nowej Diany Krall juz z winylu i wszystko zagrało wysmienicie, co przyznali wszyscy bioracy udział w odsłuchu. Te kolumny mozna brać w ciemno, tym bardziej że cena jest rewelacyjna.

asfanter, 22 Cze 2009, 22:42

>S520 dadzą Ci pewnie jaśniejszy dźwięk, detaliczny z mniejszą ilością bardzo niskiego basu który

>Siestom jest nieobcy.

Być może nieobcy, co zresztą zależy od jakości nagrania, ale w mojej konfiguracji z Yamahą RX-797, jeżeli czasem czegoś mi brakuje, to tej - jak by ją określić? - masy.

>...w Siestach w standardzie dostajesz sensowne zwrotnice i

>uniwersalne brzmienie.

Właśnie tak określiłbym ich brzmienie, jako uniwersalne, czytaj: wręcz wyrównane, bez dominacji któregoś z zakresów. Swoją drogą, też jestem ciekaw porównania z S520.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.