Skocz do zawartości
IGNORED

Monitory do Yaqin MC-10L

PiotrJ

Rekomendowane odpowiedzi

Witam i proszę jakie monitory zagrają nieźle z MC-10L. W grę wchodzą kolumny używane do 800zł. Dobrze byłoby aby garało to w miarę dynamicznie i szczegółowo z odpowiednią ilością basu. Pokój około 20m2, muzyka wszelkiegorodzaju oprócz ostrego łojenia.

pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/56985-monitory-do-yaqin-mc-10l/

Szczerze to zastanów się jeszcze nad tym Yaqinem bo aktualnie go posiadam i nie widzę większych rewelacji , sam wzmacniacz bez wymiany lamp sterujących na ruskie i lamp mocy na Electro-Harmonix lub Rft gra słabo a po wymianie powiedzmy że tylko dobrze

Decyzja już zapadła bo kolega ma ten sprzęt w domu. Padło na monitory Tannoy M2, które za chwilę dojadą. Mówisz że dźwięk z Yaqina jest ledwo dobry ? A z czego się na niego przesiadłeś, może z Krella ? Ja z Nada C-370 i uważam że bardzo dobrze zrobiłem i jestem bardzo zadowolony. Powiedz mi co Ci nie pasuje w dźwięku MC-10L ? Moim zdaniem od mojego poprzedniego nada jest lepszy pod każdym względem poza szybkością najniższego basu. Na tym Yaqinie dopiero idzie słuchać starego rocka, bo na Nadzie było niemiło.

pozdrawiam

• 1 miesiąc później...

Czy ten Yaqin jest wydajny prądowo? Tzn czy poradzi sobie z większymi monitorami, czyli Aelite2 (6 omów). Na basie mi nie zależy tym bardziej ze pokój mam poniżej 20m2 i 555es w zestawie...

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

hej uzywam wlasnie takih moniorow AE Aelite 2 z tym Yaquinem i wzmakem daje sobie z nimi dobrze rade mysle ze wyciaga z kolumn max ich mozliwosci

kable glosnikowe podpialem pod 8 ohm Aelitki sa 6 omowe wg tabliczki a wzamek ma 4/8 do wyboru

jednakze mysle o zmianie zrodla - obecnie nad 502 - na cos z wyzszej polki - uzywke do 1000zl

pozdrawiam

• 3 miesiące później...

A słuchałeś już dynek z jakimś mocnym piecem, np. NAD 372? One potrzebują małą elektrownię aby zagrać. Mój Mjuzik Angel słabiej sobie radził z basem dynek, ale za to miał lepsza barwę.

Pozdrawiam Mirosław Andrejuk

Witam,

Mam Yaqina MC10L, który gra z monitorami Akkusa na 18 węglowej a także słuchałem go z monitorami Akustyka model MS tj. z 18 Vify PL i muszę powiedzieć, że problemów z basem nie przejawiał. U mnie jest znacznie więcej basu niż na Vifie i jest znacznie niższy tam raczej jest ciut szybszy ale też płytszy. Co do kontroli nad basem to w porównaniu z moim poprzednim wzm. MF E11 jest naprawdę b. duża poprawa, tam często głośniki "latały" a tutaj tego zjawiska praktycznie nie ma.

Pozdrawiam.

Podpiąłem Y do dynaudio 52. Jeno na razie bez żadnej regulacji i na chińskich lampach. Właśnie grzebię po forum za przepisem na Bias do Y 10L:) a sprzęt na dole się "grzeje" - ale powiem że i tak słuchać dużo "głębiej" niż CA:) wybaczcie ale nie umiem tak poetycko opisać tego co słyszę jak koledzy.

Y wygląda super! No cóż ale to jednak chińszczyzna:( na pół spieprzyłem jedno gniazdo EL34 bo styki były niezbyt równe. Z tym pierwszym wkładaniem lamp to jednak kłopot. pzdr:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.