Skocz do zawartości
IGNORED

Ostrzeżenie - Blady99

OtoJa

Rekomendowane odpowiedzi

Temat zakładam na prośbę kolegi, który z bliżej nie znanych przyczyn nie może się zalogować na swoje konto.

A sprawa ma się następująco:

Ponad rok temu kolega pożyczył Blademu99 IC Wireworlda Atlans 5 na odsłuchy i testy. Trochę się przeciągały, potem kolega miał spore zamieszanie i po prostu wypadło mu z głowy. No ale nadchodzi taki czas, że sobie przypomniał więc zwrócił się do Bladego99 o zapłatę za kabel lub zwrot ( raczej zapłatę, bo kabel z nowego zrobił się już sporo używany ). Na to Blady99 natychmiast wyłączył gg, telefon ma zmieniony ( może ktoś zna ) i przestał się w jakikolwiek sposób odzywać. Trochę to chore by ktoś kto chwali się drogim sprzętem na forum połaszczył się na kabel o wartości 450 zł, no ale cóż, jak widać bywa.

Nie pożyczajcie temu osobnikowi nic do odsłuchów i uważajcie na wszelkie transakcje z nim.

https://www.audiostereo.pl/topic/57285-ostrze%C5%BCenie-blady99/

dziwna sprawa...

kolega Blady99 to z tego co mi wiadomo poważny człowiek. z własnych doświadczeń też wiem bo bardzo, bardzo dawno temu kupiłem od niego zestaw Rotela 02. bez żadnych problemów.

może to jakieś nieporozumienie, lub wypadek losowy?

pozdr.

Ł.

slaw123, 20 Lip 2009, 21:41

>dziwne ze ktos komus cos pozycza i potem zapomina ze pozyczyl tak jakby to byla zecz za 10 zl......

To chyba nie zwalnia z konieczności oddania ...

Właśnie kolega zadzwonił, że Blady99 się z nim jednak skontaktował ( jednak posty na forum czynią cuda ). Kolega zaproponował wpłatę 300 zł za kabel ( nowy obecnie 450 zł, rok temu jak był pożyczany 600zł ) i wydaje mi się, że to uczciwa propozycja. Dodam, ze kabel był pożyczany nowy w pudełku.

Zobaczymy co dalej. Może jednak nie jest tak źle i można ludziom ufać.

:). Na High Fidelity jest artykoł z 2005 roku! z testem jego wtedy w cenie 450 zl. Wiec przestan mi tu pieprzyc ze kabel w 2008 r kosztowla 600 zl jak nie jest produkowany od 2 lat. Wiec przetsan tez pieprzyc ze kabel byl nowy, zaraz sie okaze ze dostalem pudelko do niego i co jeszcez. Koles konto ma wylaczone, adres zamieszkania zmieniony i co mam latac i go szukac? Po roku wyskakuje z pyskowakami gówniarskimi na gg i ma pretensje do całego świata:))

Dobrze, że pojawiły się takie tematy. Może dzięki nie tylko bezpośrednio zainteresowani sprawą przekonają się, że jakakolwiek nieuczciwość na dłuższą metę nie opłaci się.

A swoją drogą - szkoda, że dopiero po upublicznieniu sprawy na forum forumowicz Blady99 poczuł się zobowiązany do załatwienia sprawy. NB chętnie przeczytałbym wyjaśnienie tego kolegi.

Więc wklejam co mi kolega na gg napisał:

Oczywiście że był nowy, bo był kupiony do tunera, który nigdy nie został dokupiony ( nawet jak go wypożyczałeś to była mowa o tym, że może go sprzedam ale nie koniecznie ) i dostałeś go w pudełku, więc bajek nie opowiadaj.

GG stałe, konto stałe, telefon się nie zmienił. I kabel miałeś oddać góra miesiąc później.

Adres zmienił dopiero w sierpniu a miałeś oddać w lutym/marcu, więc nie opowiadaj, ze kontaktu nie miałeś. Do tego nie raz rozmawiałeś z masterofdeath6, który też nie raz Ci przypominał i z którym utrzymuję dobry kontakt, więc nawet przy odrobinie dobrej woli wystarczyło go zapytać ( wiesz dobrze, że się znamy i nie raz z nim rozmawiałeś ).

Oczekuję wpłaty 300 zł na konto jakie Ci na gg podałem i wtedy uznaję sprawę za załatwioną. I liczę, że to będzie ostatni nasz kontakt w jakiejkolwiek sprawie.

Po prostu liczyłeś, że zapomnę a teraz kręcisz i tyle.

Ciekawe ile kosztował ten kabelek w jenach lub euro

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Hm.

GENIALNE!

Zaraz napiszę kto, ile i za co mi zalega... (zanim inni napiszą o mnie:)

Może nowa zakładka na forum pt.: galeria naciągaczy? Vademecum handlarzy? Może wykaz staroci, co sprzedawane są po sztucznie windowanych cenach przez wiadome stronnictwa?

Dokąd zmierza forum?

Uf...

Jak ma się jakieś rzeczowe postulaty do "Nadszyszkowników", to zaraz jest odzew, że tego nie można, tamtego nie wypada w temacie STEREO.

A tymczasem niedługo będziemy zajmowali się tym, kto z kim śpi i jaki kolor gaci nosi! Oczywiście wszystko w STEREO! To jest zupełnie na miejscu!

I NIC się nie dzieje. Co za TANDETA!

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Z gg:

Chyba logiczne, że jak dostałeś kabel nowy i nie "potrafiłeś" go oddać przez ponad rok i go używałeś, czym się chwaliłeś Jackowi ( że masz tuner nim podpięty ), to wypadało by za niego po prostu zapłacić. Uważam, że 300 zł przy Twoim zachowaniu ( np wyłączeniu gg, ubliżaniu, odezwaniu się dopiero po temacie na forum itd ) i tak jest bardzo umiarkowaną i uczciwą propozycją. Gentelman dostał by rękawicą w twarz ( o ile w ogóle wiesz, co to oznaczało ) ale traktować jak gentelmana nie ma co. Nie umiesz się zachować, czemu dajesz nawet wyraz w swoich postach.

Jeżeli uważasz, że szantażem jest stwierdzenie, że sprawa zostanie opisana na forach to masz spore kłopoty ze sobą. To wręcz normalna procedura i jak widać skuteczna, bo się odezwałeś. Bądź teraz choć trochę honorowym człowiekiem i załatw sprawę tak jak należy i po prostu zapłać za to co "przetrzymałeś". Miałeś oddać po około miesiącu a nie 15 miesiącach ( nawet przy dużej dozie dobrego humoru trudno nazwać 15. miesięcy terminem około miesiąca ).

zukzukzuk - rozumiem Twoje podejście jednak sprawa jest poważna. To niby 300 zł ale z drugiej strony warto by inni poczytali komu ufać nie wolno. Skoro metody bezpośrednie ( gg, bo Blady99 nr telefonu zmienił ) nie działają to informacja forum zadziała. Moim zdaniem dobrze, ze takie tematy powstają i warto je czytać ( choć by informacyjnie by się kiedyś samemu nie naciąć )

OtoJa, 20 Lip 2009, 19:51

Widze ,że Blady99 trochę jest niegrzeczny. Nie ma racji a pyskuje.

Więc najlepiej niech kolega zgłosi przestępstwo na Policji ( wartość powyżej 250 złotych), dostarczy wydruki z e-maili i z forum, złoży zeznania i sprawa załatwiona. Z nawiązką będzie miał na kilka nowych kabli.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

OtoJa, 20 Lip 2009, 22:52

>zukzukzuk - rozumiem Twoje podejście jednak sprawa jest poważna. To niby 300 zł ale z drugiej

>strony warto by inni poczytali komu ufać nie wolno. Skoro metody bezpośrednie ( gg, bo Blady99 nr

>telefonu zmienił ) nie działają to informacja forum zadziała. Moim zdaniem dobrze, ze takie tematy

>powstają i warto je czytać ( choć by informacyjnie by się kiedyś samemu nie naciąć )

Również rozumiem Twoje/Wasze problemy, ale zakładka STEREO NIE JEST PRZEZNACZONA DO TEGO TYPU WĄTKÓW!

I nie mam żalu do Ciebie, że ten tamat tutaj umieściłeś, lecz do zasr... kierownictwa tego bałaganu!

Jak prosiłem, aby pewnych rzeczy nie wyłączać z w/w zakładki, ponieważ jest to NAJBARDZIEJ POCZYTNY DZIAŁ na forum, to nie dało rady. Bo będzie bałagan, bo to i tamto... Takie srutu-drutu...

Tymczasem ostatnio mnożą się przykłady, z których wynika, że KAŻDY może tu prać swoje największe brudy.

I NIC. Nie ma bałaganu? JEST OK???!!!

Gdzie teraz Oni (redaktorzy, moderatorzy) są?

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

OtoJa, 20 Lip 2009, 22:48

Miałeś oddać po około miesiącu a nie 15 miesiącach ( nawet przy dużej dozie dobrego

>humoru trudno nazwać 15. miesięcy terminem około miesiąca ).>>>>

pewnie był przekonany, że po tylu miesiącach stał się prawowitym właścicielem przez zasiedzenie ( przytrzymanie). Tylko dziwi mnie że ten twój kolega dopiero po tylu miesiącach sobie o kablu przypomniał.....

sprawa niby błaha ale daje dużo do myślenia na temat przypadkowej wymiany sprzętu

zukzukzuk, 20 Lip 2009, 23:42

na Bocznicy szaleją trolle, dlatego w dziale Stereo jest to według mnie właściwe miejsce.

Poza tym tutaj jest wiele idiotycznych tematów, choćby wszystkich skupionych wokół XYZ.

A moderacja....co to jest?

>zukzukzuk, 20 Lip 2009, 23:42

>

>na Bocznicy szaleją trolle, dlatego w dziale Stereo jest to według mnie właściwe miejsce.

Wybacz, ale to nie jest właściwe miejsce dla powyższego tematu...

>Poza tym tutaj jest wiele idiotycznych tematów, choćby wszystkich skupionych wokół XYZ.

Jak piszesz, ale to również nie jest argument "za".

BURDEL NA KÓŁKACH, a nie forum!

stwierdziłem to jakis czas temu i chciałem się :wypisac; z całym napisanym przez siebie balaganem,, i co? gówno, j**any ADMINISTRATOR ani mi konta nie usunał, ani moich wpisów, które jakby nie patrzec są MOJĄ WŁASNOSCIĄ !!! MOJA WIEDZA-MOJA WŁASNOSC.

poprostu smieszne,,, jedyny skutek jaki przyniosło moje żądanie usunięcia konta i wpisów to zablokowanie mi mozliwosci zakładania nowych tematów. smiech na sali. kto wie jak usunąc własne konto i wpisy??

denon.dcd.2560 jest jeszcze jedna dość skuteczna aczkolwiek męcząca droga, ktoś powinien w końcu podać portal do sądu (ktoś i jakikolwiek portal, którego administracja odmawia prawa do własnych wpisów), jedna wygrana i nagłośniona sprawa przetrze szlak innym, tak dzieje się w większości przypadku drobnych naruszeń prawa, jesli nie ma bata nad d... to ludzie zawsze będą chetniej wykraczali niż przestrzegali.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.