Skocz do zawartości
IGNORED

HK AVR 145 dobór podstawkowców

frommert

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam amplituner AVR 145 i na tą chwilę działa na mission m34i (przód i central) oraz cantony GLE410 - jako tyłu.

Mam dosyć duży salon (34m) połączone z kuchnią i jadalnią. W związku z tym, iż mam małą córkę oraz żonę uczuloną na nawet średniogłośne słuchanie chciałbym zmienić przody (mision m34i) na coś mniejszego co ładnie zagra przy mniejszej mocy. Po prostu nie wykorzystuję możliwości m34i.

W związku z tym że mam słabość do firmy paradimg to mój wybór padł na PARADIGM TITAN MONITOR V5, później znalazłem w dobrej cenie B&W 686. Nie wiem co mam wybrać. Sprzęt chodzi w zasadzie cały czas, filmy, bajki, radio, nawet analogi. Zależy mi na zrównoważonym dźwięku i niskim zejściu.

Będę wdzięczny za każdą pomoc.

cantralny to Mission 3C2i, jak na razie jestem z niego zadowolony i nie myślałem o zmianie. Zastanawiam się nad tym czy B&W która są o wiele mniejsze są wstanie konkurować z paradigmami. Zarówno objętość jak i pasmo przenoszenia przemawia za Paradigmami, a nie mam możliwości odsłuchu.

jak jesteś zadowolony z Mission to sobie kup podstawkowce z tej samej serii, odpadnie problem ewentualnej różnicy brzmienia w kolumnie centralnej

trochę dziwne też że (w sumie nie jakieś wielkie podłogówki) m34i grają za mocno w takim dużym salonie, od podstawkowych nie oczekuj że będą miały niskie zejście i zbyt odczuwalny bas w takim pokoju, chociaż te Titany lub inne podobne wielkościowo (z 8' lub większym basowym) może by dały sobie względnie radę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.