Skocz do zawartości
IGNORED

instrukcja do Clarion DRX960RZ

Rekomendowane odpowiedzi

mam papierową instr do drx960rz , nie pamietam jakie jezyki (radio kupowane w niemczech)

sprawdze i napisze jakie języki

ewentualnie moze masz jakies pytania ? uzywam tego radia na co dzien

znalazłem :) w parę miejsc musiałem zajrzeć ale jest :)

dostępne języki : francuski , włoski , holenderski , hiszpamski , szwedzki , portugalski

...i angielski :)

podaj w PW jakiś kontakt najlepiej gadu gadu

Dzięki bardzo za okazaną pomoc.

Posiadam RAV4 i zamierzałem zmienić oryginalne radio na coś co umożliwi zastosowanie wzmacniacza. Poszukiwałem czegoś z rozbudowaną możliwością ustawień dźwięku, raczej decka.

Udało się zakupić po dobrej cenie tego Clariona, model który był opisywany w CarAudio/Multimedia z 2001 roku i zebrał bardzo dobre opinie.

Aktualnie zasila on Helixa B4 i zestaw Hertz EV165 + Canton T25.W przygotowaniu Vifa 18 + Infinity 1001.

Bardzo proszę o info na priva w celu dodatkowych ustaleń ws. instrukcji.

skan angielskiej instrukcji masz tu :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

w zamian poproszę o skan opisu o którym wspominasz w swoim poście (lub zdjęcia dobrej jakości tak żeby dało się odczytać

polecam do niego zmieniarkę (koniecznie z literką T w symbolu - bez T nie ma cd textu)

na płycie głownej radzę spojrzeć na kondensatory (wiek)żeby któryś nie zrobił kuku płycie głównej

laser w samym drx960rz lubi szwankować co skutkuje error3 lub error6 na wyświetlaczu - na szczęście nie jest drogi i łatwo można go kupić

ogólnie bardzo lubię to radio , używam go od 2001 roku , jedyne co mnie w nim denerwuje to niebieska

dioda podświetlająca open/eject ...ale od 8 lat nie znalazłem czasu żeby ją zmienić :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 1 miesiąc później...

Obiecuje ,ze jutro bedzie instrukcja do tego radyjka po polsku ...Chetnie nawiaze kontakt z kims kto je uzywa ;]aby wymienic swoje poglady u mnie gra pod helixem db 4 ktory napedza 2 zestawy woferkow ev 165 z seri hertz esk i wysokotonowki z esk ..za sekcje basowa odpowiada jl 12w3v3 + genesis profile sub ..

Uzywam procka ;] troszke nakombinowalem z ustawieniami procek w tym modelu jest swietny ma duzo mozliwosci poziomowania dzwieku scene mozna ustawic tak jak sie chce...A Ty uzywasz procka?

• 4 tygodnie później...

mi zrobił to bez problemu p.Tomek w swoim serwisie w Łodzi na ul.Więckowskiego 32

nie wiem skąd jesteś i czy łódzki serwis może być przydatny , jak coś to pisz , podam nr telefonu do pana Tomka , w sumie rzecz da się wyjaśnić wysyłkowo

na pocieszenie - nie jest to drogi laser

warto spojrzeć na kondensatory przy okazji żeby coś nie wylało ze starości

...a czyszczenie soczewki nie pomogło ? czasami wystarczy wyczyścić i gra dalej

• 1 miesiąc później...

Niestety nie pomoglo i jest coraz gorzej chyba poprostu je wywale i kupie inne 200 zl dawac na laser chyba sie nie oplaca ;/ Teraz slucham tylko radia a radosci sluchania oddaje sie tylko na postoju ;/ w czasie jazdy nie ma szans na poprawne dzialanie lasera ;/ 960 do kosza ;/

oj nie wiem czy to dobry pomysł... ja w swoim laser wymieniłem i nie ma żadnego problemu

pamiętaj o tym jak gra ten deck ze sprawnym laserem :)

ja swój mam od 8 lat

...aha , możesz też dopiąć 6cd światłowodem

• 1 miesiąc później...

A wiec przeczyscilem laser i na laserze jest malutenka srubka przekrecilem ja okolo 1 mm w prawo i zlozylem radio do kupy i o dziwo dziala super zero skokow czyta wszystkie plyty zadnych errorow ;]

• 4 lata później...