Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki wzmak Lampowy do Epos ES22

zorro77

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam dobrego Wzmacniacza LAMP do 3,5 - 4,5 tyś. do kolumn EPOS ES22 + CD ROKSAN Kandy. Z tego co się orientuję to grają plastycznie, detalicznie i ciepło, z dużą swobodą, ciepłym basem.

Dobrze było by abym miał w zapasie regulacją basu (lekko pomieszczenie nie panuje nad nim - dopiero pokój wyposażam)

Kolega z forum mi proponuje Music Angel na lampach KT88. W tym temacie jestem "nie rozgrzany" Lampy pamiętam tylko ze swojego telewizora.... wiecznie naprawialiśmy z kolegami...

Doradźcie coś proszę.

https://www.audiostereo.pl/topic/57390-jaki-wzmak-lampowy-do-epos-es22/

zorro77, 31 Lip 2009, 08:56

>To co innego radzisz?

radzę, byś znalazł ludzi posiadających wzmacniacze lampowe i posłuchał jak grają; żebyś w miarę swoich możliwości podłączał swój sprzęt do tych wzmacniaczy i słuchał.

Czytanie "rad" kup to czy tamto, zostaw głupkom nie mających ochoty na zrobienie czegoś dla siebie. Nie każdy wzmacniacz lampowy jest wart słuchania a tym bardziej wydawania na nie pieniędzy.

Ostatnim wzmacniaczem którego słuchałem - w zestawie oczywiście, ponieważ sam wzmacniacz NIE zagra - to Amplifon. Nie wydał bym na niego pieniędzy.

Zwróć uwagę na to, że gra cały zestaw, więc najprostszym sposobem na sprawdzenie, czy to co masz, gra, dobrze, jest właśnie podłączanie tego do lampowców i słuchanie.

Nie doradzę który wzmacniacz masz sobie kupić. Mogę tylko wyrazić SWOJE zdanie o tym, co MI się podoba lub nie.

Wiem wiem... odsłuchy - to podstawa - ale może bardziej chcę znaleźć parę sensownych marek w tej cenie, wszystkiego przecież nie odsłucham.

Chodzi o sprawdzenie 3-5 marek ... kierunek na co patrzyć, gdzie jechać i słuchać... technicznie na jakich modelach lamp etc...

zorro77, 31 Lip 2009, 10:49

>Wiem wiem... odsłuchy - to podstawa - ale <

właśnie idzie o to "ale"...

poszukaj w necie ofert wzmacniaczy, które mieszczą się w cenie którą wymieniasz, że masz przeznaczoną na ten cel. Rzecz jasna, że będą to wzmacniacze używane. Zrób selekcję jednak nie pytając i włączając w temat samych sprzedających, gdyż większość z nich, wyczuje "jelenia" i będzie wciskać każdy kit, byle byś dał się przekonać i kupić to, co sami chcą opchnąć. Zastanawiaj się nad tym, dlaczego wzmacniacze które wybierzesz, są sprzedawane. Mało jest osób mówiących prawdę o powodach odsprzedaży. Bo, jak jest taki dobry i cacy, to czemu idzie do ludzi ...co innego kupić od handlarza, taki po prostu z tego żyje, jednak dlatego nie sprzedaje tanio.

Pytasz jakie lampy brać pod uwagę ? dla mnie dobrze grają np. 300B, ale są i mniej znane i uznane których brzmienie jest dobre. Raczej skup się całym wzmacniaczu niż na samych lampach. Kiedy już obeznasz się w temacie, będziesz dobierał lampy wg. uznania.

OK! Wielkie dzięi za rady - będą kupował od 'handlarza', sklepu który żyje z odkupu i przewalania ... , ale wiem że sprawdzają sprzęta.

A gdzie znajdę w necie "Giełdę audio" szanowaną i dobrą - właśnie dla wtajemniczonych?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.