Skocz do zawartości
IGNORED

Hotline Spiral- kto miał styczność?

profundis

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!Od ostatniego postu na temat w/w kabli nie było wiele wzmianek na ich temat.Mam głośnikówki Chorda,ale nie do końca spełniają moje oczekiwania względem brzmienia.Dlatego też postanowiłem je wymienić.Jestem zainteresowany polską manufaktura Hotline.Proszę o wpisy z opiniami,w jaki sprzęt były wpięte itd, dzięki bardzo:)

witam: co do kabli to nie mialem mozliwosci sprawdzic co potrafia , ale pisalem do producenta tych kabli Hotline (Blue Spiral) i jestem zniesmaczony ??????? co do ceny za single- wire producent chce 2x 2,5m 815zl ale w wersji bi-wire to juz zarzadal 2250zl skad taka cena , cos tam krecil, platal zrezygnowalem !!!!!!!!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ceny:

White spiral - 29 zł/mb (zakonfekcjonowane: 2x2,5m - 265 zł)

Red spiral - 59 zł/mb (zakonfekcjonowane: 2x2,5m - 415 zł)

Silver spiral - 89 zł/mb (zakonfekcjonowane: 2x2,5m - 565 zł)

Blue spiral - 139 zł/mb (zakonfekcjonowane: 2x2,5m - 815 zł)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Posiadam model Blue Spiral. Znakomite kable. Niczego nie dodaja od siebie sa transparentne i przezroczyste. Cena jaka mi zaoferowano w Chillout Studio w Krakowie za 2x2.5m z konfekcja byla nizsza od 815zl. W sumie nie potrzebowalem az takiej dlugosci wiec zaplacilem mniej.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

discomaniac71, 4 Sie 2009, 20:49

> sa transparentne i przezroczyste.

No nie żebym się czepiał ale możesz wyjaśnić różnicę między transparentnym a przezroczystym? :)

Już wiem skąd się biorą długie i kwieciste opisy sprzętu w prasie audio :))

Discomaniak

A skąd wiesz że nic nie dodają od siebie ? Masz idealny sprzęt aby to zweryfikować z rzeczywistością ? Ja mam white spiral i jest ok. Ładnie wykonany i fajnie się słucha. I to wszystko. Jak czytam te opisy kabli to wydaje mi sie że ludzie piszą o brzmieniu jakby wymieniali sobie CD, a to tylko kawał druta i trochę marketingu. Ludzie zlitujcie się proszę.

Jedni nie słyszą różnicy, inni tak. Ja z tych drugich:) Słuchałem Silvera i Blue, w 2 różnych systemach. Oba kable warte są swojej ceny. Z tego co pamiętam: Silver jest chyba bardziej ciepły, ale co nieco upraszcza, Blue w dobrze skleconym systemie będzie stanowił ostatni szlif. Faktycznie jest transparentny, ale wcale nie ostry. Uwaga tylko na firmienne banany - są do kitu. Kable są dość sztywne, podobna struktura jak XLO. Standardowe banany mogą po prostu wysuwać się z gniazd - dla mnie to niedopuszczalne. Ale zawsze można zamówić konfekcję na innych końcówkach - rozporowe WBT sprawdzą się najlepiej;)

Bluesound Node ▶️ Synthesis Roma 96DC+ ▶️ B&W 706 S3

Dla ścisłości - te standardowe banany nigdy mi z gniazd nie wypadły, ale jak już się trochę wysuwały to spokój audiofilskiego ducha był zaburzony, o to chodzi...

ja tylko miałem blue line silicon i fajnie grał w tej cenie bardzo duża motoryczność basu , średnica z dziurą i nie do końca czysta góra,

obecnie mam chorda silverscreen i jak dla mnie jest wystarczająca góra średnica czytelna bass całkiem dobrze kontrolowany , nie jest go za mało jak dla mnie , fajny kabelek za 30pln, napewno ma więcej basu i wysokich niż reson i lepiej scene w głąb pozwala budować na resonie troszkę płasko, reson ma słabą dynamikę i kontrolę basu ale to nie powinno dziwić przy przekroju efektywnym 0,3mm2 a tyle jest ahów na jego temat,

Focal + Naim

reson daje przyjemny dźwięk ale dla mnie najgorsza jest jego dynamika na niskim poziomie, scena jest dość płaska słaba głębia i za słabo kontrolowany bass co wiąże się jak wspomniałem z jego małym przekrojem 0,3mm2

Focal + Naim

Mikson na czym go słuchałeś?

Czytałem wiele opinii i słuchając Resona w moim systemie zgadzam się z tymi którzy twierdzą, że Reson wspaniale kontroluje bas, nie ma tego najniższego, ale średni bas jest mocno trzymany za mordę.

Scena płaska - zgadzam się.

Przyjemny dźwięk - oj nie, jest bardziej neutralny, przyjemne to są anticables.

Pozdrawiam Mirosław Andrejuk

Mikson na czym go słuchałeś?

Czytałem wiele opinii i słuchając Resona w moim systemie zgadzam się z tymi którzy twierdzą, że Reson wspaniale kontroluje bas, nie ma tego najniższego, ale średni bas jest mocno trzymany za mordę.

Scena płaska - zgadzam się.

Przyjemny dźwięk - oj nie, jest bardziej neutralny, przyjemne to są anticables.

Pozdrawiam Mirosław Andrejuk

uprzyjemnia dźwięk przez ogładzenie góry ale np przełom wysokich i średnicy potrafi wywalić jak jest czyli analitycznie, bass dla mnie ma słabą kontrolę w porównaniu do aq typy4 czy type8 czy tary rsc prime 500, oczywiście porównując go z tańszymi kablami w granicy 30-80pln było już lepiej, obecnie mam chorda za 30pln i uważam że ma większą dynamikę basu, z resonem trzeba się wstrzelić , ja słuchałem go na rotelu z b&w , yamaszce i na arcamie , i harmanie, na każdym grał podobnie, reson moim zdaniem nie sprawdza się tam gdzie potrzeba dynamicznego i dobrze kontrolowanego basu, moim zdaniem podłączanie go do podłogówek lub monitorów które potrzebują prądu tu zaczyna wychodzić jego wada, do sypialnianych małoprądowych zestawików ta wada nie będzie aż tak widoczna

Focal + Naim

IMHO Moonwalk wysiada w porównaniu do Blue i Silvera. Dla mnie brzmiał trochę bez wyrazu, był jakiś przygaszony, bez emocji.

Powiem tak nie jest to olbrzymi niedobór basu,czy najwyższej góry.Jest to niedobór nieznaczny.Carnival nie jest zły,ale jednak potrzeba trochę szlifu.Gra bardziej środkiem,więc wychodzi, że z systemem wszystko ok.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

iwanicki

4 Sie 2009, 22:46

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 60 / 53 / 0

hotline spiral to nieudolna podrobka xlo ultra. dzwiek ostry jak brzytwa . nie polecam w przeciwienstwie do ultry xlo, ktorej zresztą masa podrobek zalewa rynek.

Po numerze z rzekomo zlotym PD 75 Twoja wiarygodnosc jest rowna zero wiec moze sie lepiej nie odzywaj...

• 1 rok później...

Czy miał ktoś może porównanie Chorda z Hotline'em ? Chord Odyssey mi coś nie spasował w moim systemie zrobiło się zdecydowanie za jasno i za bardzo uciął bas szczególnie ten średni i wyższy.Góra natomiast stała się za intensywna.Hotline to jednak miedź, wiec może bas jest jednak nieco mocniejszy,a dźwięk ma minimalnie większe wypełnienie od srebrzonego Chorda? Chodziło mi o minimalne odmulenie niższych składowych, ale skończyło się to delikatnym zanikiem basu.

• 2 tygodnie później...

ja mam odysseya i uważam że bas nie jest zły , fakt lekko błyszczy na górze ale jest ona detaliczna ,

mam też atlasa hyper 2,0 ciut ciemniejszy na górze i bas może bardziej sprężysty, 3.0 jest jeszcze ciekawszy na basie ale w moim przekonaniu 2.0 jest akurat

Focal + Naim

Ktoś pisał wyżej że Hotline blue line silicon to fajny kabel ...ehh. Moim zdaniem to kabel wręcz tragiczny, degradujący dźwięk. Jedyna jego zaleta to że potrafi utemperować ostre wysokie tony, ale kosztem przestrzenności brzmienia i utraty kontroli basu.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.