Skocz do zawartości
IGNORED

Koreańskie wydania płyt CD....

Kopczas

Rekomendowane odpowiedzi

zamówiłem.dolar trochę spadł więc 29zł za "Fear of blank planet" Porcupine Tree to żaden majątek.29zł z wysyłką:)(w sumie dlatego boję się,że to będzie straszna lipa)

"Wolę błędy entuzjazty od obojętności mędrca" - Anatol France

Jeśli płyty z Korei będą prezentowały taką samą jakość jak cała elektronika z tego kraju to nie masz się co martwić. Ostatnio wstawiałem gaz do mojego auta. Panowie zaproponowali mi:

1- niemiecki (włoski) za 2000zł jako najsłabszy

2- japoński za 2200-2400zł jako sredniej klasy

3- koreański za 2800zł jako hiendowy w tym temacie

Tak to w tej chwili wygląda, jeśli ktoś śledzi rozkład sił na świecie.

kupilem sobie na ebayu z Korei koncert jarreta DVD , Solo Tribute i tak sie zastanawiam czy to oryginal bo cena smiesznie niska bo okolo 30 zł z wysylką , Plyta wyglada na oryginalną , mial wszsytkie zabezpieczenia lacznie z numerem seryjnym i hologramem , jakos swietna co prawda NTSC Region O ale jakosc bardzo dobra podobno nie mozna kupowac podróbek ale DVD wyglada mi na oryginalne no i tez na aukcji sprzedawca zaznacza ze sprzedaja tylko oryginaly

dzisiaj dotarła do mnie zamówiona płyta PT.

od początku:paczka( bo jedna płyta nie przyszła w kopercie)kartonowa, w środku płyta zawinięta szczelnie w folię bąbelkową. pisząc szczelnie mam namyśli kompletne i ciasne wypełnienie pudełka.

a płyta: na pewno nie pirat, wszytko eleganckie. mam japońskie wydanie In Absencia Porcupine Tree i z tego dźwięk jest lepszy. porównanie wydania koreańskie z innym wydaniem płyty Fear of a blank planet mogę z dokonać z ciekawym wydaniem na DVD audio. wyszło coś takiego zawierając album Fear oraz mini album Nil Recurring, made in EU.

i tu też koreańskie wygrywa. tamto brzmi jak na strazliwym loudnessie i licznymi przesterami.

tak więc koledzy, myślę,że koreańcy odwalili kawał dobrej roboty, a cena śmieszna.

sprzedawca ma mały wybór niestety:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

"Wolę błędy entuzjazty od obojętności mędrca" - Anatol France

Ukryta Zawartość

:)

Ukryta Zawartość

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

• 2 tygodnie później...

Kopczas, 18 Sie 2009, 10:56

>to przecież płyty znajdujące się w Korei, nie wyprodukowane w Korei.

Kopczas, pod linkiem, który podałem są rzeczywiście płyty znajdujące się w Korei, ale wśród nich jest i wiele takich, które zostały wyprodukowane w Korei. Kupiłem już w Korei kilkanaście płyt. Są pięknie wydane, bardzo dobrej jakości i są to często lokalne edycje płyt światowych. Coś jak u nas "zagraniczna płyta, polska cena", ale oczywiście one lepiej wydane i mają bogatszą poligrafię. Ceny są różne, ale zazwyczaj jest to ok. 40-50zł, a wybór dość spory.

Tu kilka ostatnich przykładów moich zakupów w Korei:

Ukryta Zawartość

post-17176-100006924 1251819317_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

• 4 lata później...
  • 1 miesiąc później...
  • 2 tygodnie później...

OK, wypada dokończyć "trylogię wpisów" :) Płytka dotarła po 46 dniach, idealnie zapakowana w kartonik i dodatkowo wielokrotnie owinięta w środku folią bąbelkową - najsolidniejsze zapakowanie płytki z jakim miałem styczność. Duży plus.

Wydana starannie (poligrafia), jakość samego nagrania wg mnie też bardzo ok, ale tu nie wiem czy po prostu wszystkie wydania nie są tak samo dobrze nagrane.

Polecam zdecydowanie, jak ktoś ma cierpliwość w oczekiwaniu na przesyłkę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.