Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki CD do Yaqin MC10L + Ushery S-520 ?

skynyrd

Rekomendowane odpowiedzi

Ktos w ogłoszeniach sprzedaje Heliosa 3 za 1,2kzł. Może się nada.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

rochu, 13 Sie 2009, 21:18

>Napisz może jakiego dźwięku oczekujesz.

dość detalicznej góry, ale bez przesady, ciepełka i konturowego, w kazdym razie nie rooozlazłego basiku (bo o niskim basie trudno tu mówić)

częśc warunków spełnia cd sonego, słuchałem tego z jakiem, brzmiało bardzo dobrze.

dlaczego piszesz, że on nie ma basu?

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

terror twins, 13 Sie 2009, 21:49

>częśc warunków spełnia cd sonego, słuchałem tego z jakiem, brzmiało bardzo dobrze.

>dlaczego piszesz, że on nie ma basu?

odniosłem się do usherów - o którym cd sony konkretnie mówisz - jakiś ES?

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

alegz, 13 Sie 2009, 21:57

>U mnie zauważalną kontrolę basu uzyskałem zmieniając w

>Yaqinie MC-10L lampy mocy na EL34 Electro Harmonix.

to wszystko przede mną - dopiero się wygrzewa ;)

a miałem u Piotra 1015 szampana, prawda, grał bardzo dobrze.

zyskała przede wszystkim dynamika i bas.ogólnie solidna robota

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

skynyrd, 13 Sie 2009, 22:16

>terror twins, 13 Sie 2009, 22:12

>

>>a te pionki to do Disco pisz, ale gdzie Ty je znajdziesz.....

>

>901 poszedł na Allegro 3 tyg. temu za 1140

Tyle kasy za kilkunastoletniego Pioneera to przegięcie. Lepiej kupić Heliosa, albo dać jakiegoś Denona Piotrkowi. Albo kupić CA Azur 640C v.2. Koniecznie v.2 bo jak v.1 to raczej tylko pod tuning.

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

McGyver, 14 Sie 2009, 15:32

Lepiej kupić Heliosa

z tym Heliosem stefan123 miał jakieś kłopoty parę lat temu o ile dobrze pamiętam - ile kosztuje laser do onego?

Teraz firma nazywa się bodaj EEra - trochę to ryzykowne, w necie nic nie mogłem znależć, mało kto ma takiego CDka chyba

>Tyle kasy za kilkunastoletniego Pioneera to przegięcie.

na razie robię kwerendę - co najlepiej zagra z yankiem i usherami - póżniej będę szukał i nie koniecznie na Alledrogo - w Warszawie - Koło, Olimpijka, Stadion (czasami), Wolumen, bazar Banacha, komisy audio i wiele innych

co ew. kupić do tuningu - z tanim laserem i dostępnymi częściami?

pozdrawiam

Jak juz wczesniej radzili zorientowani, Helios szczególnie do lampy (ale nie tylko..) jest bardzo dobra opcja i polecam wypróbować. Z laserem nie ma żadnego problemu,to popularny Phillips 12. .. łatwo sprawdzic zanim zacznie sie tworzyc mity o problemach... :)

Helios jest i ladny i swietnie gra tylko nie mylic oznaczen im mniejszy numer tym wyzszy model ww:)

Wiec 3 ka jest najtanszym z nich a mimo to gra super i ma bardzo wysoki poziom wyjsciowy 3V co ulatwia napedzenie slabego mocowo wzmacniacza lampowego (wiem bo przerabialem temat).

robix

skynyrd, 14 Sie 2009, 18:45

>McGyver, 14 Sie 2009, 15:32

>

>Lepiej kupić Heliosa

>

>z tym Heliosem stefan123 miał jakieś kłopoty parę lat temu o ile dobrze pamiętam - ile kosztuje

>laser do onego?

>Teraz firma nazywa się bodaj EEra - trochę to ryzykowne, w necie nic nie mogłem znależć, mało kto ma

>takiego CDka chyba

A to nie wiem, najlepiej wziąć na odsłuchy i sprawdzić.

>>Tyle kasy za kilkunastoletniego Pioneera to przegięcie.

>

>na razie robię kwerendę - co najlepiej zagra z yankiem i usherami - póżniej będę szukał i nie

>koniecznie na Alledrogo - w Warszawie - Koło, Olimpijka, Stadion (czasami), Wolumen, bazar Banacha,

>komisy audio i wiele innych

>

>co ew. kupić do tuningu - z tanim laserem i dostępnymi częściami?

Do tuningu to coś z dobrym DACem. Najtańsze co z sukcesem przerabiałem to była Yamaha CDX730E. Na allegro trafiają się po ... 50PLN! Brzydkie, ale po zrobieniu gra bardzo dobrze dzięki DACom Analog Devices AD1860. A laser do niego kosztuje ze 30zł.

A jak chcesz coś ładniejszego to na pewno się coś znajdzie.

pozdrawiam

z tjuningu zrodel, to ja polecam tjuning manty by darkul :) koszt tjuningu o ile pamietam ok 1800zl, a manta po tjuningu gra jak za 2000zl! :)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

fox - jak Cie złapię to...

Czy Pan Ci wyznaczył drogę? - jedź na Śląsko i przypierdol Macowi bejsbolem w banię ;)

bo Cię wszyscy zablokujemy - chcesz obijać gruchy z xyz-em?

pieprzony nudziarz z Ciebie Lisonietoperzu:)

uciekaj z mojego wątku

sky, a gdzie ja tu cos napisalem o McG :) pisalem o legendarnym tjuningu manty by darkul :)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.