Skocz do zawartości
IGNORED

Zjarałem kiedys wysokotonowce i wzmaka .

nautilus81

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kiedys miałem badziewne kolumny koda i kiepski wzamcniacz sherwood i zrobiłem sylwestra.

Kopułki w kodach sie popaliły a potem zjarał sie transformator w sherwoodzie.

Dystrybutor za naprawe kolumn zażądał za kazdy głosnik w kodach 250 zł - smiech za tyle top mozna scanspeaki kupic plus koszty przetrzymywania sprzetu i co najlepsze pieniedzy za eksperyze ze są spalone jak im powiedziałem ze sa spalone.

Finał był taki ze sprzedałem koledze za bezcen te badziewne kolumny a on za grosze kupił kopułki i przemienił a we wzmacniaczu wymienił transformator na wiekszego toroida i hula toto mu. a dystrybutor/serwis dostał fige z makiem.

Pozdrawiam

Ostatnio ma forum kazdemu sie cos jara jakies palące sie wzmacniacze nada , jest tez sporo narzekań na dystrybutorów więc i ja dodałem swoje trzy grosze.

A dodam jeszcze jedno kolega chcał kiedys pozyczyc moich nieszczęsnych kolumn koda gdyz chcał zrobic 18-stke swojej dziewczynie i mu odmówiłem i kazałem isc do innego kumpla który kupił sobie słynne kedys avance omega 503 które graly znacznie lepiej inz moje kody co mnie strasznie bolało....

I pozyczył tych kolumn a ojciec tej dziewczyny myslał ze kolumny sie podłącza do prądu i tak zrobił i avance tez sie zjarały...

Morał z tego ze prawie kazdy kedys cos jarał znaczy zjarał :)

Marcin!!!! Co z Toba ? Coz to za glupi watek o niczym chce Ci sie pisac takie bzdety ?

A przy okazji podpowiem Ci jakie SF kupic:

Napewno nie kupuj tych na Scanach bo sa gorsze od tych na Dyniach czyli Minima Amator zamiast Signum i Elakta Amator 1 zamiast EA 2 i tak dalej :)

Swietny monitor to Dynaudio Contour 1.3 SE na poziomie EA 1 tyle ze nie wyglada tak pysznie i kosztuje mniej.

robix

Szukałem jakis dynaudio i ostatnio nie moge nic znalezc a w przyszłym tyg zamawiam głosniki od akustyka i robie sobie monitory albo na szczytowych perlrsach które sie całkem zgrywają ze stingrayem albo na illuminatorach scana które są wielką niewiadomą .

Na spokojnie poszukaj SF EA 1 bedziesz kontent powaznie:)

A jak masz kasiore to Guarneri Homage i po sprawie.

Dynki potrzebuja wiecej pradu i Sting sie na nich pocil w muzyce rockowej (mial takie zestawienie Wojtek -zalozyciel watku manleya)

Z tych dlubanek czyli Akustykow owszem bedziesz moze zadowolony ale co markowy produkt....:)

robix

Revelatory były suche ale z ciepłym jadisem i wczesniej z amplifonem sie zgrywały a z manleyem który nie do konca brzmi jak typowa lampa byłoby za sucho na srednicy. Ponoc illuminatory są pozbawione tych wad najlepszym rązwiezaniem bedzie zrobic monitory na peerlesach i scanspeakch i zostawic te które lepiej sie zgrają ze stingrayem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.