Skocz do zawartości
IGNORED

yamaha ax 870 + kolumny do 15m2

rytlo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, to moj pierwszy post wiec prosze wybaczyc jesli cos juz bylo opisywane na forum ale szukalem i nie znalazlem nic co by wyczerpalo moje pytania w 100%. Wiec tak: mam teraz altus tonsil 300 i pioneera a-602r nie z wyboru tylko z przypadku:) mam to od 2 tygodni i chce sprzedac i kupic cos co bedzie ladnie gralo. Jestem laikiem i prosze o porade. Bedzie to gralo w pokoju ok 15m2 dosc niskim, z tego co wyczytalem to podlogowe kolumny odpadaja choc szkoda bo takie by mi pasowaly. Ale na temat. Mam okazje kupic yamahe ax-870 podobno dobry klocek. Wiec sa 3 opcje

1 kupic yamahe i kolumny pod to? jesli to dobra opcja to jakie kolumny

2 kupic inny wzmacniacz (do 1000zl uzywany oczywiscie) i kolumny do 1500zl tez uzywki

3 moze jakis lampowy do 1500zl + kolumny

chce jeszcze wyjasnic dlaczego 1000 na wzmacniacz i 1500 na kolumny:) mam teraz ok 1000zl na wzmacniacz a potem bedzie nastepne 1500 na kolumny. jest tez opcja kupna czegos w mm albo cos w yum stylu, wiem ze to tez odradzacie na tym forum ale tu juz mowa o wiekszej kasie bo moge sobie to wziac na raty. pokoj to jak juz pisalem 15m2, chcial bym troche basu ze wzgledu na upodobania muzyczne brumNbass, house i techno ale tak samo chesto bedzie rock lecial w glosnikach.

Mam nadzieje ze uzyskam pomoc. Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/57667-yamaha-ax-870-kolumny-do-15m2/

Wzmacniacz jest OK.kolumny to może.Monitory B&w602,lub podłogowe Mordaunt Short 906i Avant.Mialem kiedyś Yamahe trochę inny model i bardzo ładnie to grało z B&W.Teraz mam Mordunt Short i są to bardzo dobre kolumny.

Do gatunków muzyki o jakich wspominał autor obawiam się, że Bowersy nadają się średnio. Grają basem twardym, szybkim i punktowym. Osobiście uważam, że lepszym wyborem byłyby Paradigmy Monitor 3v4, które może i graja efekciarsko, ale w tych gatunkach nikt nie oczekuje np. naturalności wokali. Paradigmy to niski, miękki taki trochę subwooferowy bas.

Luxmany i winyle 

a co myslisz o b&w 603? wydaje mi sie ze yamaha bedzie najlepszym rozwiazaniem dla mnie wiec chyba poszukam czegos pod nia. Tak czy siak chyba wezme ta yamahe bo jest w dobrej cenie i mysle ze jesli mi sie znudzi to bez problemu ja odsprzedam.

yamaha będzie dobra potem poszukaj kolumn może wstrzymaj się i dołóż jakieś 500 zł tak byś miał 2000 zł w tedy już będziesz miał odpowiednio dużo kasy by wskoczyć na wyższy poziom :) może monitor audio ?? myślę że b&w to dobre głośniki ale bardzo krytyczne co do nagrań jesli słuchasz ska i reggae i rock te gatunki nie mają dobrej realizacja studyjna musisz znaleć coś co ci pozwoli słuchać wszystkich płyt nie tylko 2 czy 3 dobrze zrealizowanych

"...Wolność albo jest pełna albo jej w ogóle nie ma, bez wolności nie ma rozumu, nie ma sprawiedliwości, nie ma dobrobytu, nie ma człowieczeństwa..."Michał Bakunin

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

te

powinie dopasować się do wielkości twojego pokoju poza tym najpierw kup wzmacniacz i pojedz z nim posłuchać

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"...Wolność albo jest pełna albo jej w ogóle nie ma, bez wolności nie ma rozumu, nie ma sprawiedliwości, nie ma dobrobytu, nie ma człowieczeństwa..."Michał Bakunin

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Jeden z rorumowych kolegow posiada 930 i bardzo ja chwali ale nie sadze zeby byla lepsza niz AX 900 jednak nie robilem takich porownan. AX 900 to taki ewenement. Naprawde dobry piec przy nim np AX 870 czy 890 (mialem oba) to kompletny mul.

Dzięki. O 900 słyszałem że są kultowe i wiele dobrego. Natomiast 930 i 730 rózniły się mocą i jeszcze dwoma parametrami ale jakimi,zabij nie powiem, nie pamietam. Chyba że sobie przypomnę adres strony na której widziałem to porównanie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.