Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki cd do a400x i MORDAUNT SHORT.

daro896

Rekomendowane odpowiedzi

Witam możecie mi podpowiedzieć jaki cd kupić do tego zestawu. To moje pierwsze stereo jestem zielony nie wiem jak dopasować cd:( Tylko proszę bez pytań ile chce przeznaczyć bo nie mam zielonego pojęcia ile to kosztuje. Owszem widziałem cd za 30zl i za 10tys tylko jaki gra poziomie mojego zestawu???

(muzyka depesze, czilaut,klasyka,)

https://www.audiostereo.pl/topic/57703-jaki-cd-do-a400x-i-mordaunt-short/
Gość

(Konto usunięte)

do kompletu cd pioneer...A400X gra raczej ostro, zaś cd, są po "ciemniejszej" stronie :) spasują się to raz, a dwa, będzie ładnie wyglądało. Nawet PD705 wystarczy a takie można w idealnym stanie za 350 wyhaczyć.

kazik - nie wiem czy po ciemnej stronie dotyczy tej nowej serii. Miałem takowego i lekko ostrzył grając.... hmmm męcząco. Niby wszystko poprawne a jednak daje dźwięk którego nie chce się słuchać. Uderzał bym raczej w serię reference albo osławionego 901.

Gość

(Konto usunięte)

Seba78, 25 Sie 2009, 10:10

>kazik - nie wiem czy po ciemnej stronie dotyczy tej nowej serii. Miałem takowego i lekko ostrzył

>grając.... hmmm męcząco. Niby wszystko poprawne a jednak daje dźwięk którego nie chce się słuchać.

>Uderzał bym raczej w serię reference albo osławionego 901.>

osławionego przez kogo ?

:)

sąsiad posiada A400X oraz PD705 i gra to bardzo dobrze, żadnych wyostrzeń o których piszesz. Może to zasługa głośników ? Nie znam głośników Mardaunt, to jak grają wie autor tematu. Poza tym, posiadając "a400x i MORDAUNT SHORT, "uderzanie" w serię reference jest deczko nieprzemyślane.

Powiem tak, to, że Tobie dobrze gra bo słuchasz okazjonalnie to mnie nie dziwi - ponieważ na pierwszy rzut ucha nic nie można tym odtwarzaczom zarzucić. Przez pierwszych kilka godzin też mi się podobał;) Kłopot w tym, ze nie chce się tego słuchać na dłuższą metę w przeciwieństwie do np odtwarzaczy Linna itp. nie wiem czy wiesz o co mi chodzi. Moje spostrzeżenia odnośnie tych tanich pionków potwierdziło kilka osób - więc czuje się niejako uprawniony aby odradzić ten wybór na rzecz modelu z wyższej półki - np na kości PCM63 - wiem, ze takowe były. I tyle.

A co do Pd 901 - nie mam powodów aby nie wierzyć, że gra dobrze - ponieważ potwierdziło to wiele osób które słuchały różnych źródeł - zwłaszcza pioneera. Jestem w stanie im zaufać bardziej niż gazetkowym pitoleniu o niczym.

Gość

(Konto usunięte)

Seba78, 25 Sie 2009, 10:52

>Powiem tak, to, że Tobie dobrze gra bo słuchasz okazjonalnie to mnie nie dziwi - ponieważ na

>pierwszy rzut ucha nic nie można tym odtwarzaczom zarzucić. Przez pierwszych kilka godzin też mi się

>podobał;) Kłopot w tym, ze nie chce się tego słuchać na dłuższą metę w przeciwieństwie do np

>odtwarzaczy Linna itp. nie wiem czy wiesz o co mi chodzi. Moje spostrzeżenia odnośnie tych tanich

>pionków potwierdziło kilka osób - więc czuje się niejako uprawniony aby odradzić ten wybór na rzecz

>modelu z wyższej półki - np na kości PCM63 - wiem, ze takowe były. I tyle.

>A co do Pd 901 - nie mam powodów aby nie wierzyć, że gra dobrze - ponieważ potwierdziło to wiele

>osób które słuchały różnych źródeł - zwłaszcza pioneera. Jestem w stanie im zaufać bardziej niż

>gazetkowym pitoleniu o niczym.>

hm....coś mi się wydaje, że bardziej chcesz autorowi tematu po prostu obrzydzić wybór pionka niż pisać rzeczowo i uczciwie.

Dla mnie zestaw o którym pisałem, gra dobrze, sąsiadowi który go posiada, ten zestaw gra od kilkunastu lat, dobrze. Nie mam powodu, by czytając to, co ktoś napisze, zmieniać zdania na temat tego, co sam słyszę.

>Seba78,:

"ponieważ na

>pierwszy rzut ucha nic nie można tym odtwarzaczom zarzucić. Przez pierwszych kilka godzin też mi się

>podobał;)"

kilka godzin słuchania ?! to chyba jakaś kara ale mimo wszystko podobało się !

>Seba78,:

"Kłopot w tym, ze nie chce się tego słuchać na dłuższą metę w przeciwieństwie do np

>odtwarzaczy Linna itp. nie wiem czy wiesz o co mi chodzi."

nie wiem o co Ci chodzi. Maratonów słuchania muzyki nie uprawiam.

>Seba78,:

"Moje spostrzeżenia odnośnie tych tanich

>pionków potwierdziło kilka osób - więc czuje się niejako uprawniony aby odradzić ten wybór na rzecz

>modelu z wyższej półki"

nie czuję się po niczyjej wypowiedzi uprawniony do czegokolwiek, czego sam nie poznam. Wiele osób opowiada brednie.

>Seba78,:

">A co do Pd 901 - nie mam powodów aby nie wierzyć, że gra dobrze - ponieważ potwierdziło to wiele

>osób które słuchały różnych źródeł - zwłaszcza pioneera. Jestem w stanie im zaufać bardziej niż

>gazetkowym pitoleniu o niczym.>"

bez komentarza

Daro896 jak chcesz to kup sobie tego taniego pionka - jego zaletą jest szybki, niezawodny i cichy mechanizm - to na pewno zaleta. No i ładnie wygląda. Ma zwinny, szybki i raczej krótki bas bez mięsa, średnica wyostrzona, góra słaba, sucha, beznamiętna. Gra źle, męczy. Posiadałem taki i twierdzę, że tania yamacha czy marantz gra dużo lepiej przy niższych nakładach. Dają większą radochę i pozwalają dłużej cieszyć się muzyką. Od pioneera lepiej mi zagrała robiona tu na forum karta muzyczna na PCM 2702. Zapraszam do przeszukania wyszukiwarki bo nie tylko ja nie byłem zadowolony z tych odtwarzaczy.

Gość

(Konto usunięte)

Seba78, 25 Sie 2009, 11:50

>Daro896 jak chcesz to kup sobie tego taniego pionka - jego zaletą jest szybki, niezawodny i cichy

>mechanizm - to na pewno zaleta. No i ładnie wygląda. Ma zwinny, szybki i raczej krótki bas bez

>mięsa, średnica wyostrzona, góra słaba, sucha, beznamiętna. Gra źle, męczy. Posiadałem taki i

>twierdzę, że tania yamacha czy marantz gra dużo lepiej przy niższych nakładach. Dają większą radochę

>i pozwalają dłużej cieszyć się muzyką. Od pioneera lepiej mi zagrała robiona tu na forum karta

>muzyczna na PCM 2702. Zapraszam do przeszukania wyszukiwarki bo nie tylko ja nie byłem zadowolony z

>tych odtwarzaczy.>

można było napisać tak:

Daro896, przed zakupem posłuchaj koniecznie tego, co kupujesz. Ty sam tego będziesz słuchał, płacił i być może, komu innemu odradzał.

Czytając "opinie wiarygodnych" opiniotwórców, można dojść do wniosku, że od jakiegoś tam CD, lepiej zagra kieszonkowa empetrójka.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Od serii x02 zaczelo sie u Pioneera dziac zle. Serie x05 i x07 to totalne dno. Taki 507 np to masakra. Jesli juz chcesz Pioneera to za 300zl dostaniesz 801, nie bedzie to 901 ale zawsze jego namiastka. Na pewno nie bedzie znanych z x05 i x07 wyostrzen. Dzwiek bedzie dosc muzykalny ale szczegolowy. Bas w 801/901/9700 zachowuje sie roznie w zaleznosci od konfiguracji reszty toru.

Błagam komuszcie co jest:odpalam wzmacniacz a tam świst w kolumnach takie ppiiiiiiiiiii ale tylko ja podłączam sygnał z dvd lub kompa:( dopiero co kopiłem tego a400x może jest uszkodzony???

już zrobione. tak słucham i słucham a tu kłótnia i kłótnia. Może bez marek i modeli sobie marki. Po prostu. NP. przygotuj jakieś 300 zl i kup cd z lat 90, lub przygotuj `1500 i kup 2007. A ja wtedy odłożę kasę i coś znajdę. Proszę o kilka propozycji i bardzo dziękuje za poprzednie

czy wiesz może jakie masz oczekiwania względem dźwieku? czy wiesz jak gra ten wzmacniacz i kolumny? co byś chciał poprawić? czy coś Cię drażni? podaj kilka szczegółów.

Jak już masz DVD to może dobrym wyjściem jest DAC? np za niewielkie pieniądze możesz mieć Zaholu (szybkie, konturowe granie) lub jakiegoś np NOS Daca od P. daniela (w odwrotną stronę)

posłuchaj trochę - wtedy wyrobisz sobie zdanie - a jak możesz to pożycz kilka różnych cedeków. Wbrew temu co tu niektórzy piszą, to źródła mocno różnią się od siebie:) Jak coś będziesz wiedział więcej to jest szansa, że Ci doradzimy dobrze:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.