Skocz do zawartości
IGNORED

Tuba samochodowa do kina domowego???

koral-man

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.Mam problem od dwóch dni posiadam subwoofer YAMAHA SW515 ale niestety nie jestem z niego zadowolony jeśli chodzi o dzwięk co do muzyki.

Dużo czytalem na temat że do muzyki najlepiej jest zrobić sobie suba lecz nie mam na to czasu ani też zbyt duzych funduszy w związku z tym mam pytanie co sądzicie o tubie samochodowej podpiętej pod końcówkę mocy i zestaw ten potem pod amplituner???Mam na oku pewną tubę:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) wypowiedzcie się na ten temat bo szukam POWERA do pokoju okolo 20m2.W czym różni się dzwięk wydobywający z tuby samochodowej a z suba domowego.Dodam że nie mam miejsca na jakiekolwiek kolumny dlatego pozostaje mi tylko subwoofer który zgral by się w jakimś stopniu z moim zestawem YAMAHA NS-P60.

PROSZĘ POMÓŻCIEEEEEE!!!!!!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/57753-tuba-samochodowa-do-kina-domowego/

wydaje mi sie, ze ten zestaw który pokazałes w linku służy do jednego celu: robienia jeb-jeb-jeb-jeb-jeb... itd, więc w kinie czy do muzyki będzie miał niewielkie zastosowanie.

Do muzyki może być np. coś z subów B&W.

Przypuszczałem że będą takie odpowiedzi w takim razie co radzicie w mojej sytuacji zrobić,czyżby jedynym poważnym rozwiązaniem jest zrobienie samemu suba?

Jeżeli jest to jedyne sensowne rozwiązanie to w takim razie będę zmuszony jakoś sobie poradzić lecz skąd zaczerpnąć informacji na temat jaką obudowę zbudować oraz dopasować odpowiedni głośnik???

I jaki wzmacniacz dobrać czy też może wystarczy końcówka mocy PA????

Dodam że kolega posiada kolumny MAGNAT ALL RIBBON 8P i dzwięk jest u niego po prostu rewelecajny wiem że nie jestem w stanie osiągnąć takiego basa po przez użycie suba ale chociaż w pewnym stopniu podobny...pytanie tylko w jaki sposób mogę to osiągnąć.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.