Skocz do zawartości
IGNORED

Najlepszy subwoofer ....do muzyki i kina

...darek...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Idąc za ciosem chciałbym się poradzić szanownych forumowiczów na temat Subwoofera.

Chciałbym zakupić takowe ustrojstwo ale zależy mi aby był to sprzęt audiofilski, który pokaże swoją klasę w muzyce, również w stereo.

Niektórzy zachwalają Martina Logana, inni Reela.

Ja osobiście myślę o Velodyne DD12 lub DD15.

Czy ktoś miał może możliwość posłuchania któregoś z powyżej wymienionych? A może jakieś inne sugestie. Chciałbym wydać do 10 000 plz. Może być używany

Chciałbym to podłączyć do:

Pre - Arcam AV700

końcówka - na razie BAT VK500 ale zamierzam go sprzedać i na to konto kupić Arcam P1 lub Proceed (pięcio kanałowy) - żeby zaoszczędzić na subwoofer :-(

Kolumny - AP Avanti 1

dziękuję z góry za pomoc

https://www.audiostereo.pl/topic/57837-najlepszy-subwoofer-do-muzyki-i-kina/

O Velodyne to sporo jest tutaj:http://www.audiostereo.pl/Klub_Velodyne___bas_a_nie_halas____57547.html

Sony KD85-ZG9? , Denon AVC-X6700H + Monster Power MPA-3250 + Emotiva XPA 7-kanałowa gen.2 , Pioneer UDP-LX800.Projektor JVC RS2 - Adeo Tensio professional pro 110",Monitor Audio-Platinum PL 300 + Platinum PLC 350 + SVS Ultra + GX100 + 4 szt. sufitowe Dali Phantom H-80 +VELODYNE DD-15 Plus. Kable do kolumn: QED Genesis Silver Spiral, Chord Odysey 2. Listwa Monster Cable HTS 5100 + Power Center HTS 1000, kable sieciowe Monster Powerline 400 . Apple TV4K.

dzięki,

przeglądałem ten wątek ale nic konkretnego tu nie znalazłem, niestety większość posiada serię CHT, która jest rewelacyjna w swojej klasie, ale ja szukam czegoś bardziej audiofilskiego.

Czy jest ktoś kto posiada DD12 lub 15? Chętnie poprosiłbym taką osobę o kontakt?

Darekdz testował tego suba wogóle przeczytaj cały wątek

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

A tu masz bardzo wnikliwy i myśle, że obiektywny test DD-15

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Sony KD85-ZG9? , Denon AVC-X6700H + Monster Power MPA-3250 + Emotiva XPA 7-kanałowa gen.2 , Pioneer UDP-LX800.Projektor JVC RS2 - Adeo Tensio professional pro 110",Monitor Audio-Platinum PL 300 + Platinum PLC 350 + SVS Ultra + GX100 + 4 szt. sufitowe Dali Phantom H-80 +VELODYNE DD-15 Plus. Kable do kolumn: QED Genesis Silver Spiral, Chord Odysey 2. Listwa Monster Cable HTS 5100 + Power Center HTS 1000, kable sieciowe Monster Powerline 400 . Apple TV4K.

Ja nie chce się tu zachwycać moim DD-18, bo ktoś może mi zarzucić, że jest to subiektywny zachwyt z racji samego posiadania :)

Dlatego podałem link powyżej do obiektywnego testu.

THX Ultra 2

Dzieki za link. Już zabieram się do czytania.

Pytanko mam jednak takie - czy miałeś możliwość posłuchać w swoim (lub nie swoim) systemie suby innych firm z podobnego poziomu cenowego?

Nie przejmuj się zarzutami o subiektywizm, bo pewnie zaraz takie się pojawią.

Właśnie jestem po lekturze tematu poprowadzonego przez Darekdz.

Dziekuję za link, jakoś nieudolnie szukałem że na niego nie trafiłem.

Gratuluje odsłuchów i podziwiam za determinacje i wytrwałość, ja takiej nie mam.

Po odsłuchach CHT i opiniach na temat DD będę szukał tego ostatniego. Mam nadzieję iż uda mi się gdzieś zdobyć to cudo poniżej 10kplz (używane).

pozostał jeszcze temat wzmocnienia - znów nie znalazłem odpowiedniego wątku. Chodzi mi bardziej o dobrą kombinację pre plus końcówki. jeżeli pamiętacie taki temat - proszę o link.

Jeżeli nie to wkrótce pomęczę o wzmacniacz :-)

Odsłuchuje równolegle suba Jamo D-7, ale ten jest bardziej preferowany do kina, no i cenowo sporo niżej.

>Odsłuchuje równolegle suba Jamo D-7, ale ten jest bardziej preferowany do kina, no i cenowo sporo

>niżej.

THX, i jak 18-tka na tle D-7 pod względem:

- rozciągnięcia

- kontroli

- uderzenia

- max poziomu

DD-18 ma znacznie więcej możliwości ustawień, autokalibracja jest w nim właściwie perfekcyjna, ja wprowdziłem bardzo małe korekty podbijając nieco najniższe pasma (średnio od 0,5 do 1 decybela na korektorze. Ale z tym trzeba bardzo delikatnie, na początku sporo przesadziłem i spowodowało to właśnie niepotrzebne przeciąganie basu...

Jeżeli chodzi o samo uderzenie basu, to Jamo D-7 wcale za bardzo nie odstaje w kinie, w muzyce DD-18 jest bardziej wszechstronny, scena dźwiękowa robi się jakby szersza...

Co do max. poziomu to jeszcze w DD-18 nie skorzystałem z tej opcji (nie było takiej potrzeby, a lubie gdy bas przyłoży).

Bas w moim pokoju nie rozłazi się, a to też za sprawą dobrego wygłuszenia, wystarczy zrobić w pokoju prostą rzecz - klasnąć w dłonie i posłuchać co się dzieje, jeżeli dźwięk się wydłuża-rozchodzi i przeciąga, tzn, że należy popracować nad akustyką pomieszczenia. Jeżeli "gaśnie" bardzo szybko, to możemy być pewni, że bas będzie idealny, czego wszystkim życze :)

• 3 tygodnie później...

witam

nie che siac ziarna niezgody ale darekdz lubi bum bum bum a nie sluchac muzyki czy ogladac film chociaz o przyzwoitym ustawieniu. chyba mysli ze wie najlepiej a tymczasem nie wie jak dobrze poustawiac. wiec nie liczylbym na zbyt dobre opinie tudziez bardzo dobrego sub'a.

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.