Skocz do zawartości
IGNORED

bojkot PZU i BGŻ

arturp

Rekomendowane odpowiedzi

Bulwersująca historia próby przejęcia przez Eureko kontroli nad PZU jest przejawem bezpardonowej napaści na majątek narodowy ( czytaj majątek skarbu państwa oraz jego obywateli - czyli nas Polaków ) . Nie wnikam , kto z naszych skorumpowanych władz był pomocnikiem dla owych napastników ale nie mam wątpliwości ,że wina leży jednakowo po stronie Polaków i Holendrów . Skutkiem tych przepychanek jest prowdopodobieństwo utraty około 10 miliardów złotych jakie budżet bedzie musiał zapłacic Eureko , plus oddanie kontroli nad bankiem BGŻ .

W tej sutuacji kieruję odezwę do Narodu - ,, Nie korzystajcie z usług instytucji w których ta zorganizowana grupa przestepcza pod nazwą Eureko ma pakiety udziałów "

Te instytucje powinny upaść ze względu na brak zainteresowania ich ofertą ze strony świadomych oszustwa klientów .

Zacząłem od siebie - wypowiedziałem umowę ubezpieczenia auta w PZU . Na dodatek nowemu ubezpieczycielowi płacę dużo mniej( co potwierdza tylko , że PZU ma fatalna ofertę ).

...there is no spoon...

https://www.audiostereo.pl/topic/58270-bojkot-pzu-i-bg%C5%BC/

ja bym i m grosza nie zapąłcił . Nie dośc ,że ukradli to jeszcze mamy im płacić za to że nas okradli ? Przecież to moje podatki . Zamiasta na kształcenie dzieci , autostrady służbę zdrowia itd 10 MLD dla złodziei . I co nam zrobią ? Kupną nóżkami i gówno zrobią . Zamkną francuskie supermarkety ? A może wyjda z firm ubezpieczeniowycjh i banków ? Nie . Będa się bali i cicho siedzieli ,że innych tez może spotkac kara .

...there is no spoon...

A jesli im sie nie postawimy to zawsze nas będą dymac pod pretekstem ,że my Polacy przeciez jesteśmy narodem prawa - czytaj , inni moga kraśc pod płaszczykiem tego prawa .

...there is no spoon...

Kompletny idiotyzm, wypowiedz umowę z każdym z banków jakie funkcjonuje w Polsce, nimi też zarządzają grupy, które są nastawione na wygenerowanie największego zysku. Przestań jeździć samochodami, one też są pełne obietnic bez pokrycia. Nie zapomnij o wyrzuceniu za okno telewizora LCD, bo obraz na nim w domu w niczym nie przypomina demonstracyjnego ze sklepu. Zaraz, przeciez Twój dom miał być pałacem, a jest studnią bez dna - przecz z domami.

A jak już będziesz mieszkał z goła dupą w środku lasu przynajmniej nie będziesz zaśmiecał forum swoimi dziecinnymi pseudopetycjami.

Pokój z tobą barni . Dalej możesz się dawac nabijać w butelkę . Twoja sprawa . Ale pozwól ,ze sam zadecyduję czy mi się coś podoba czy nie i jakie petycje składam .

PS

Nie masz wrażenia ,że cię poniosło ? Przeciez właśnie dałes dowód na to ,że jesteś kandydtatem do wydupczenia przez naciągaczy wszelkiej maści .To tak jakbyś powiedział - wszyscy tak robią ( czytaj -kradna i oszukują )więc nie ma wyjścia i ja też daję się dupczyć . No to powodzenia ! Właśnie na takich jak ty liczą ci z Eureko ;p

Jest jeszcze opcja ,że należysz do grona tych złodziei i "ugodziłem w twoje żywotne interesy ". I w tym przypadku rozumiem twe oburzenie .

...there is no spoon...

>No właśnie...to jest zagadka kto za to odpowie.Głównymi bohaterami byli członkowie rządu AWS z

>kandydatem PO na europosła M.Krzaklewskim.

Jest moda na czepianie się Krzaklewskiego, ale to Łobuzek rządził w tamtym czasie i sprzedawał wszystko na pniu bez pomyślunku, nawet państwowy monopol potrafił prywatnym zastąpić byle trochę uskubać a koniunktury wówczas nie było i taniusio ten nasz majątek właściciela zmieniał.

Inwestorzy z zachodu traktowali wtedy Polskę jak kraj trzeciego świata gdzie łapówa załatwia wiele . Mój były prezes ( jedyny uczciwy Niemiec jakiego poznałem ) opowiadał mi jak to przy zakładaniu banku w 1997 roku postawiono im ultimatum - zpłaca 7 mln łapówki dostaną pozwolenie a jak nie to won . No to poszli won i kupili istniejący mały bank i w ten sposób dostali papiery . Jednak jest wielu , którzy płacili kasę i sa równie winni jak ci co brali . Przynajmniej w myśl prawa .

...there is no spoon...

Fakt . Niestety państwowe to zwykle nieudolnie zarządzane , skażone związkami zawodowymi , przerostem praw pracowniczych , brakiem zrozumienia pracowników dla regół rynku takich jak jakośc usług czy solidność obsługi klientów itd itp. Wszystko to prawda . Ale my tu mówimy o skoku na kasę i wyłudzeniach a nie uczciwej prywatyzacji - na przykład sprzedaży akcji na giełdzie .

Stan na dzisiaj jest taki ,że mamy do zapłacenia 4,7 mld PLN . Podobno nie pójdzie to z budżetu co oznacza ,że Eureko dostanie akcje któregoś z przedsiębiorstw należące do skarbu Państwa . Wszystko wskazuje na to ,że będa to akcje BGŻ .

...there is no spoon...

wladz, 30 Wrz 2009, 08:29

>No właśnie...to jest zagadka kto za to odpowie.Głównymi bohaterami byli członkowie rządu AWS z

>kandydatem PO na europosła M.Krzaklewskim.

Niemożliwe! Przecież członkowie AWS należeli do solidarności! I oprócz tego do kościoła chodzą! Bogobojni ludzie są. IMHO to zwykłe oszczerstwo jest.

Za wszystko odpowiedzialni są czerwoni. Oni ksiondza nie słuchają i mają krew na rękach.

>Edson, 2 Paź 2009, 02:13

>Jest moda na czepianie się Krzaklewskiego, ale to Łobuzek rządził w tamtym czasie i sprzedawał

>wszystko na pniu bez pomyślunku, nawet państwowy monopol potrafił prywatnym zastąpić byle trochę

>uskubać a koniunktury wówczas nie było i taniusio ten nasz majątek właściciela zmieniał.

Faktem jest, że za całą operacją stał Piękny Maryjan ale rozgrywka szła również w poprzek AWS. Podobno Eureko znalazł Grzesiu Wieczerzak który nie mógł dogadać się z AXE w sprawie zachowania dla siebie stołka. Ponieważ Francuzi chcieli się go pozbyć przyprowadził Portugalczyków do Maryjana i ten temat klepnął. Grzesiu poczuł się ważny i swoje warunki (kasa + stołek) podtrzymał czym zniechęcił Eureko które pomyślało, że nie potrzebuje już tego nadętego buca skoro ma dojście do Maryjana i do Buzka. Niestety nie docenili spryciuli Grzesia który prawnymi sztuczkami cały temat na długą chwilę przyblokował i wyczuwając idącą zmianę oddał się pod opiekę SLD. W tej atmosferze rzutem na taśmę AWSowskich rządów Eureko wyrywało kolejne kawałki PZU. A jak Grzesiu zaczął bruździć to go posadzili.

Z pewnością nie jest to ani pełna ani oficjalna wersja zdarzeń, ale radzę się nad nią zastanowić.

Jestem Europejczykiem.

niedawno ubezpieczałem leasingowane auta - np. żeby było śmieszniej PZU ( Netpremium ) miało najtańsza ofertę - pełny pakiet oc ac nw - wartość samochodu 54 tys - 2250 zł . następna po tej ofercie była dopiero za 2900. Tak więc ubezpieczyłem wszystkie auta w PZU.

Tak,ale standartowe ubezpieczenie auta prywatnego jest bardzo drogie/ w stosunku do konkurencji/.

Inna sprawa to likwidacja szkody,w tym temacie PZU jest bezkonkurencyjne.

Oczywiście nie jest idealnie,ale w stosunku do pozostałych firm na rynku przewaga jest miażdżąca.

iwanicki ,

a zakres ubezpieczenia był ten sam , a wyłączenia takie same ... wątpię .

Przezcytaj to co jest w w arunkach i dopiero powiedż co jest tanie - bo na przykład benzyna 95 jest tańsza niz 98 ale to nie znaczy ,że lepsza .

...there is no spoon...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.