Skocz do zawartości
IGNORED

Dynaudio 52 + Lampa,jaka?

kdo5

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam pytanie:czy ktoś ma połączenie Dynaudio z lampą?Jeśli tak to z jaką,na co musze zwrócić uwagę?

Czy w ogóle da lampa radę bujnąć kolumny?

Z góry dziekuje za odp.Dodam za 52 to 4ohm i 86 db.

Pozd.Krzysiek.

https://www.audiostereo.pl/topic/58366-dynaudio-52-lampajaka/

kdo5, 3 Paź 2009, 17:08

>Ale chodzi o moc czy o co?

O zgranie z kolumnami i zdolność do ich wysterowania. Dynaudio są pod tym względem upierdliwe.

>PRIMA LUNA wczoraj słuchałem bardzo miło było lecz nie z Dynaudio.

No to nadal nie wiesz czy Prima Luna się zgrywa z Dynaudio.

Był na El34 i dawał rade lecz

>buczał czemu?

Dawał radę, ale nie z Dynaudio, tak?

Buczał, znaczy brumił? To znaczy że był wadliwy.

kdo5, 3 Paź 2009, 20:53

>McGyver co polecisz do 3k zł,

Gdybym miał dziś dla siebie kupować lampowca pod Dynaudio 52 to kupiłbym Bewitcha No.6550, takiego:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

>jesli sie nie myle to na jakimś wpisie dowiedziałem sie że jesteś z

>łodzi?

Masz rację że się mylisz ;-)

>Ja mieszkam bardzo blisko Łodzi

A ja z Sosnowca mam do Łodzi 190km.

>może masz coś na sprzedaż warte uwagi?

Ja nie handluję sprzętem, ja tylko tuningi robię.

>Pozd.

Ukryta Zawartość

kdo5, 4 Paź 2009, 07:51

>Z tego co sie interesowałem to Jolida 302b ma dużą moc.A ma poczatku poradzono mi by coś było na

>KT88 i co z Music Angel na kt88?

Jolida 302 jest na EL34, Jolida 502 jest na KT88. Swego czasu porównywałem 502 w wersji bez pilota z Music Angelem z początków produkcji, to był ten sam poziom. W sumie nic dziwnego, Jolidy też są produkowane w Chinach, i tylko właściciel brandu ma siedzibę w USA. Ale trzeba uważać, bo później produkcja Music Angeli znacznie się pogorszyła, z czasem wręcz doszło do tego że każdy egzemplarz był inny i trafiały się straszne zbuki. Jak już chcesz się zainteresować niedrogimi chinolami to polecam Bewitcha No.6550, jest zbudowany bardzo solidnie i schludnie, poza wymianą czterech kondensatorów nic z nim nie trzeba robić.

NA MA KT-88 uważaj, ja w zasadzie odradzam, kupiłem takiego rok temu i okazał sie strasznym "zbukiem" (ze zaytuję McGyvera). Obecnie jest w przeróbce i zdjęcia, które widziałem przeraziły mnie, ze to wszystko mi nie "wybuchło". Niestety po roku padła mi jedna z lamp, co oczywiście bylo skutkiem fatalnej regulacji tegoż modelu( zastanawiam sie czy oni wogóle tam prądy jakieś mierzyli, czy poprostu złożyli według schematu, działa? działa - więc o co chodzi). Tak MA w wersji MKIII to "zbuk".

Ech... nie w wersji mk3 tylko jak już to pewnie mk17 jak nie więcej.

"Niestety po roku padła mi jedna z lamp, co oczywiście bylo skutkiem fatalnej regulacji tegoż modelu"

Czepiasz się że nie wyregulowali obie biasu, a po wygrzaniu lamp jeszcze raz tego nie skorygowali? Jak nie ustawiałeś biasów to lampa padła przez Twoje niedbalstwo. Jak nie chciałeś się grzebać w lampie trzeba było kupić z auto-bias'em.

"czy poprostu złożyli według schematu, działa? działa - więc o co chodzi"

Hahaha ciekawe czy choć 3 sztuki są złożone wg schematu. McGyver mówił że każdy który do niego trafił był inny od siebie nawzajem i inny od oryginalnego schematu.

Pozdrawiam Mirosław Andrejuk

Witam!

Juz wszystko sie wyjąniło,Dynaudio 52 i wzmacniacz lampowy 60watt jak najbardziej gra lecz ograniczeniem jest pokój odsłuchowy.W 25m2 jest za mało basu szukamy go w głośności lecz duży poziom przyspiesza zużycie lamp.Na małych powierzchniach 10-18m2 jak najbardziej się to uda lecz trzeba wziąć po uwagę aspekt że w tym metrażu Dynaudio się dusi!

kdo5, 11 Paź 2009, 13:38

>Witam!

>(...)W 25m2 jest za mało basu szukamy go w głośności lecz duży poziom

>przyspiesza zużycie lamp.

Nic bardziej błędnego! Wręcz przeciwnie, moc admisyjna która wydziela się na anodach lamp jest najmniejsza wtedy kiedy wzmacniacz gra dość głośno, a największa w stanie spoczynku (kiedy jest włączony ale nie gra w ogóle).

lex153, 4 Paź 2009, 06:58

>Nic lampowego nie gra z Dynaudio , skrajne nieporozumienie .... Chyba , że jakieś super mocne i

>wydajne pentody w dobrych aplikacjach.

Ta "zdrabna" lampka GRA! I to nie tylko z Dynaudio...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

"zgrabna" - oczywiście...

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.