Skocz do zawartości
IGNORED

Co sądzicie o Tonsil Ton 200 ?

Tonsil Scherzo 350

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo podobaja mi się te kolumny.Co o nich sądzicie? Mam okazje nabyć takie w cenie 700 zł ale troche podniszczone tzn. poobdzierane w 3 miejscach i w głosnikach były wymieniane górne zawieszenia.

https://www.audiostereo.pl/topic/58489-co-s%C4%85dzicie-o-tonsil-ton-200/

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

poczytaj google prawde ci powie

Ukryta Zawartość

Sami tutaj przeciwnicy tonsila, czy tonsil robił takie złe kolumny bo ja tak nie sądze.No ale wracając do tematu, czy jakaś neutralna osoba może sie wypowiedzieć czy za te 700 zł opłaca sie kupic te tony?

Gość czubsi

(Konto usunięte)

za 700 podniszczone - w żadnym razie.

Ton 200 mimo posiadania dwóch 20-ek na basie i tuby wykładniczej wcale basem nie powalają.

Te kolumny trzeba poważnie przerobić i dadzą radę całkiem nieźle. W oryginale to tylko do ... Technicsa i będzie git ! (hehe) Miałem je kilkanaście lat i znam te pudła od podszewki. Skończyły z totalnie zmienioną zwrotnicą, wysokotonówką kopółkową, poważnym wytłumieniem i usztywnieniem ścianek

no i w końcu zaczęły coś tam grać - potem miałem nóstwo innych głośników i każde mimo ze mniejsze mocno Tonsile biły po tyłku a teraźniejsze zmodyfikowane Jamo to wręcz je zmiażdżyły ...

Tonsil Scherzo 350, 8 Paź 2009, 22:45

kupuj kupuj, skoro lubisz Tonsile..

Dzieki temu nikt inny się na nie nie natnie.

zrobisz przysługę.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Tonsil Scherzo 350

proponuje też zainwestować w stare Altusy. Na allegro jest pełno takich spod igły i prawdziwych rarytasów. I bierz te najdroższe. Będą najlepsze.

no nie wiem co mam napisać.....:) kolejny fajny watek......

Tonsil Scherzo 350, 9 Paź 2009, 08:55

>Sami tutaj przeciwnicy tonsila, czy tonsil robił takie złe kolumny bo ja tak nie sądze.

Sory, ale te o ktorych mowisz nawet w porownaniu do jakis taniutkich Heco w tej cenie graja beznadziejnie.

?👈

kup np. Heco

Ukryta Zawartość

będzie taniej i lepiej

Ukryta Zawartość

Hehehe masz rację ;) Są za małe :D Żeby te Tonsile miały jeszcze porządny bas...ale z takich wielkich membran taki karton stuk. Użytkowniku Tonsil nie pytaj na forum bo i tak wierzysz tylko w magie Tonsila więc kup jakieś WIELKIE KOLUMNY tej marki. NAJWIĘKSZE!!

Mialem kiedys Diory na glosnikach Tonsila 20cm . W sumie to bylo 4 x 20cm i bas byl slaby. Wielkiie membrany a basu nic. Jakis plaski stukot. I mocy tez im brakowalo. Te co mam teraz 2 x 17cm generuja glebszy i mocniejszy bas niz tonsile 20cm.

?👈

TO zrobiło na mnie wrażenie!!! ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość czubsi

(Konto usunięte)

masz rację scerzo 25 cm (oba na 4 ohmach spięte równolegle.) Kolumny po przeróbkach niosły nawet od 30 Hz w co niewielu uwierzy. Najłatwiej jest "jechać" po czymś czego się nie miało. Ton 200 to wbrew pozorom jedne z najlepszych Tonsili. Daleko im do precyzji ale potrafią być bardzo poprawne !

Ktoś rzucił Heco Cantata - jedne z najlepszych tanich kolumn jakie słyszałem biją na pysk wiele tzw popularnych budżetówek ... Jest jedno ale - mają wiele z tzw. niemieckiego brzmienia zatem świetnie spisze się sprzęt grający mocnym soczystym środkiem. Te na aukcji mają mocno widoczny "przebieg" ale za te pieniądze ...

Tonsil Scherzo 350, 9 Paź 2009, 16:01

>>> scherzo mają dość

>ciekawy bas lecz szukam czegoś wiekszego gabarytowo.

jesli nie masz pieniędzy to jeszcze moge to zrozumiec, ale jesli z uporem maniaka szukasz znowu bardzo przeciętnych głosników to kupuj.

a dlaczego mają byc wielkie gabarytowo? do remizy chcesz wstawić?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.