Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki do laptopa a impedancja

mikolaj89

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

planuje kupić słuchawki z przznaczeniem do słuchawnia głównie muzyki z laptopa. Chciałbym jednak mieć możliwość słuchania muzyki na tych słuchawkach z inego sprzętu.

Rozglądałem się trochę i nie wiem co wybrać. Nie potrafię nigdzie znaleść recenzji np. Sony mdr T777, albo mdr nc60. Pozatym bardzo dziwi mnie fakt, że słuchawki te można kupić w zagranicznych seriwsach i z przesyłką są niemal 2 razy tańsze niż gdyby kupować je w Polsce. Interesowały mnie jescze sony mdr 7509, beyerdynamic dt880 Czy ktoś, może coś powiedzieć na temat tych słuchawek? Czy można polecić coś lepszego?

Na słuchawki mam jakieś 400-600 zl ale jeśli jest coś lepszego i tańszego to tym lepiej. Oczywiści w tej cenie słuchawki można kupić za granicą. Pozatym, czy waszym zdaniem warto ryzykować sprowadzanie słuchawek zza granicy i czy ktoś może wie jak wygląda gwarancja w przypadku takich firm? Czy jest coś takiego jak gwarancja międzynarodowa? Teraz kluczowa sprawa, niektóre z tych słuchawek mają impedancje 24 ohm - czy mogę je zniszczyć słychając na nich muzyki z laptopa? Czy zbyt duża impedancja spowoduje, że nie będę nic słyszał - ile ew. wynosi granica?

Jeśli chodzi o moje preferencje to głównie słucham Pink Floyd'ow, Genesis i tym podobnych. Zatem bas ma tutaj znaczenie, ale chciałbym by słuchawki były w miarę uniwersalne. Fajnie by było gdyby dobrze współlokatorzy nie słyszeli słuchanej przezemnie muzyki.

Mam nadzieję, że ktoś mi pomoże - wertuje fora od miesiąca i nie wiem co wybrać. Proszę o jaką kolwiek radę, chciałbym w koncu coś wybrać i cieszyć się muzyką. Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/59190-s%C5%82uchawki-do-laptopa-a-impedancja/

Rozważ jeszcze grado.

Są błatwe do napędzenia więć z laptopa nie ma problemu ( ja czasmi podłączam sr60i i gra b. dynamicznie) i myslę ze więcej nie ma sensu inwestować żeby słuchać na słabym źródlw jakimjest karta muzyczna laptopa.

.

Grado SR60, Goldring DR150, Sennheiser HD485, Sennheiser HD555, Creative Aurvana Live! - to kilka przykładów słuchawek łatwych do napędzenia, ładnie brzmiących i pasujących do dźwięku większości laptopów.

<><

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.