Skocz do zawartości
IGNORED

Zamiana Maestro II 180.. tylko na co ?

hazel

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, znudziły mi się już kolumny Maestro, po za tym że można sobie nimi czasem troche głośniej zagrać nic innego ciekawego sobą nie prezentują. Myśle nad sprzedażą i kupnem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jak sądzicie odczuje jakąś różnice ?

Wzmacniacz jaki używam to Sony 550ES i pokój 16m2

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/59205-zamiana-maestro-ii-180-tylko-na-co/

Te Wafle z linku to krok w bok - będzie inaczej ale to nadal brzmienie podobnej (nie wyższej) klasy co Maestro.

Jeżeli kolumny muszą być nowe to poszukaj czegoś wśród konstrukcji polskich manufaktur takich jak np. Audio Academy, Studio 16Hertz, Esa, RLS, Avcon, Qba.

Ja swoje Maestro zamieniłem na Audio Academy Phoebe IIs (ale nie nie w każdym aspekcie brzmienia zagrały lepiej) a te na Esa Ostinato 2005 (kolejnym krokiem będą Minas Anor Studio 16Hertz lub coś z konstrukcji Avcon, no i wciąż czekam na tonsilowskie Omegi).

W 16m2 lepiej od Maestro zagrają tonsilowskie Siesty i Magnat Quantum 605.

Nie wiem jak grają Maestro II 180 ale wiem jak grają Audio Academy Phoebe III. Właśnie wróciłem z tragów Audio Show i w tym całym zgiełku to właśnie filigranowe Phoebe zrobiły na mnie największe wrażenie. Nie wiem, czy nie pomógł tu znacząco wzmacniacz oraz zasilanie Gigawatt ale wracałem do tego pokoju kilka razy, żeby nacieszyć uszy przez kilka minut.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.