Skocz do zawartości
IGNORED

Denon DCD-1460 optyka/prosze o pomoc

Elf

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam problem z moim Denonem 1460 (kss150A). Otóż od jakiegoś czasu zacząl przeskakiwać podczas odtwarzania, przeskakiwac bez schematu, niepowtarzalnie, w dowolnych miejscach na rożnych plytach. Przeskakiwal o pare s albo o pare utworów - laser pada. Ok, wymienilem laser na nówke z impelu i zaczęly się schody. CD najpierw zaczął wariowac z tacką, jakby nie dzialaly wyłączniki graniczne. Po uporaniu się z problemem przestał czytac orginaly, czytal tylko CD-Ry.

Kiedy wszystko wydawalo się być juz ok, następnego dnia włączam go a on nawet nie kręci plytą i na tym już zostalo.

CD nie kręci płyta na orginalach, kręci z druga stronę na CD-Rach.

Jakakolwiek regulacja jakimkolwiek potkiem (także tym od diody na module lasera) tylko pogorsza sprawę. Co moze być przyczyna ?? Ja już nie mam sily na ten odtwarzacz.

P.S. dodam że starego lasera nie posiadam bo jestem debilem i wywalilem go do śmieci...

Za każda pomoc będe wdzięczny. Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/59575-denon-dcd-1460-optykaprosze-o-pomoc/

dobra - jakos ruszył - marudzi maksymalnie, do tego co prezentują soba stare Cd SONY mu daleko, ale gra i nie skacze, chwyta 80% plyt od strzała, tylko mam pytanko, moze trochę nie po koleii no ale ... a mianowicie: do czego sa następujące PRki:

PLL.ADJ - nie zmienia niczego

TR.Gain

TR.Off

F0.Gain

F0.off

??

Być może trzeba nasmarować mechanikę i wymienić niektóre elektrolity w servo.

>PLL.ADJ

ustawienia synchronizacji pętli fazowej

>TR.Gain

wzmocnienie błędu śledzenia ścieżki

>TR.Off

przesunięcie soczewki w płaszczyźnie poziomej (względem ścieżki)

>F0.Gain

wzmocnienie błędu ogniskowania

>F0.off

przesunięcie soczewki w płaszczyźnie pionowej, offset ogniskowania

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.