Skocz do zawartości
IGNORED

Co sądzicie o Yamaha a s700 i Harman/Kardon 980

audiofan 111

Rekomendowane odpowiedzi

Mam do wydania na wzmacniacz w granicach 2tys zł.Który z w/w wzmacniaczy jest mocniejszy ?JAk by to grało z jbl l890 czy dałyby one sobie rade z tymi kolumnami. Z tego co wiem jbl musi mieć dynamiczny wzmacniacz.Czekam na inne propozycje>

nie lepiej samemu posluchac, a pozniej podzielic sie wrazeniami

tego harmana znam i do delektowania sie muzyka nie nadaje, jbl sluchalem kiedys nie pamietam jaki model, ale uczucie nie zapomniane, ryj mnie bolal a by ,mnie kto nap...

radze posluchac paru nowych wzmacniaczy, a pozniej cos starego jak znajdziesz

Byłem dzisiaj na odsłuchu w mm. Harman kardon 3490 którego słuchałem z jbl l890 poprostu nie dawał sobie zbytnio rady z tymi kolumnami był rozkręcony na -22 hz. Nie powiem że żle grał, bas lepszy niż w denonie ale dra 700 słuchałem z wharfedale diamond 10,7 i też niczego sobie bas dobrze kontrolowany nisko schodzący czysty i przyjemny dzwięk.Harman trochę kiepsko wykonany przód plastikowy i brzydki, ale to wyglądem się nie gra to rzecz gustu. Niestety nie mieli żadnej yamahy. Chciałem posłuchać a s700 no , ale powiedzieli mi ż yamaha to metaliczny dzwięk. Z tym do końca się nie zgodzę. Kolega ma a s1000 i poprostu coś pięknego ogromny zapas mocy i ten bas. To tyle z mojej strony czekam na wasze propozycje co ewentualnie wybrać.

• 1 miesiąc później...

Witam,

Nie znam charakterystyki brzmienia serii A-S700. Jednak myślę, że jest zbliżona do AX-396/AX-496.

Dźwięk Yamahy (bynajmniej tej, którą posiadam AX-396) rzeczywiście jest dość "metaliczny", jednak w połączeniu z "ciepłymi" kolumnami np. Wafle Diamond'y nie słyszę tej metaliczności...Zestaw gra bardziej "ciepło", a metaliczność, "chałaśliwość" występuje tylko i wyłącznie w tonach wysokich (co mi przeszkadza) ale nie jest nieznośne.

Yamaha to: duża dynamika, dobra stereofonia, dość szeroka scena, mocny (nie zawsze należycie kontrolowany bass), ostra góra, i tzw."wykop":)

Yamahę trzeba łączyć z "ciepłymi" kolumnami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.