Skocz do zawartości
IGNORED

Co w końcu lepiej świeci i brzęczy?

TOMDVD

Rekomendowane odpowiedzi

Witam forumowiczów. Po długiej próbie znalezienia sprzętu i czytania archiwum w dalszym ciągu mam dylemat co wybrać , czy Y 440 + Y dvd 540 + Eltax Universe, czy raczej Marantza SR 4400 + DV 4300 + te same Eltaxy. Nie wiem co wybrać przez te pieprz. testy w znanych pismach, gdzie raz piszą tak, a raz siak. W zasadzie skłaniam się ku Yamaszce, ale w/g wspomnianych testów obraz z RGB (scart) jest zbyt miękki i nieostry. Doradzcie mi pls i powiedzcie czy rzeczywiście jest mało satysfakcjonująca jakość obrazu? Nie pytam o progressive bo jakoś nie mogę tego wejścia w moim TV znależć :). Z archiwum wiem wiele o dźwięku a niewiele o obrazie zarówno DVD Y jak i DVD M... Z góry dziękuję i pozdr, Tom

Ja mam podobny dylemat, też chcę wziąć tą yamaszkę, ale co przeglądam forum to większość poleca yamahę, ale co temat to jakieś mankamenty wychodzą tego sprzętu , a to że charczy, a to że dvd ma dźwięk słaby bo przetwornik ma tylko 96 Khz, jak jeszcze poczekam to dalsze będą uwagi

Ja słuchałem u kolegi przez chwile zestawu Yamachy z Eltaksami Discovery. Wrażenia no trudno powiedzieć. Bas dudnił -może złe ustawienie poza tym było nieźle. Obraz mnie mało interesuje wię nie powiem nic. Co do testów i nagród -dziwnie się czesto składa, że co jakiś czas następuje wysyp jakiegoś sprzętu który dostaje nagrody a następnie jest sprzedawany masowo po śmiesznie niskich (jak na tak dobre opinie) cenach. Yamahe z Eltaxami mozna tera kupic prawie wszedzie. Zastanawiam sie czy nie robia czasem jakichś modeli gdzie zaoszczedzono mocno na paru szczegółach by móc sprzedać w dużych ilościach a następnie promują w czasopismach itd. Czy te wszystkie testy są naprawdę niezależne? Może do testów daje się trochę ulepszone egzemplarze?... Njlepiej byłoby spędzić dwa lata na chodzeniu po salonach i wybrać na koniec to co się najbardziej spodoba, he he.

I na pewno nie ma co się spieszyć. Jedna promocja minie, będą kolejne, spoko wodza. Pieniądze zawsze się zdąży wydać. Mówię z własnego doświadczenia bo sam kupiłem za szybko.

Jeśli do kina to polecam Yamahe w kinie się czuje jak ryba w wodzie,a jak muzyka to raczej marantz ale to zalezy od preferowanego brzmienia,jesli lubisz spokojne granie to da Ci to marantz a jak lubisz dynamiczne z dobrym basem granie to Yamaha.POZDRO.

Rotor, masz rację, ostatnio rzeczywiście zrobił się wysyp zestawów Yamahy, nie tylko w Euro AGD, ale i w MM, praktycznie te same ceny, ale wszystko oczywiście z cudownym napisem "PROMOCJA !"

Zasada nr1: nie brać pod uwagę testów odsłuchowym bo:

1) każdy ma inny gust i słyszy inaczej

2) każdy test jest przeprowadzany w innych warunkach

3) najważniejsze - w naszym kraju jest największa korupcja.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.