Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie lampy do Pathos Classic MkIII?

Aron

Rekomendowane odpowiedzi

A jakie masz aktualnie lampy?

Ja w swoim mk1 przerobiłem ecc88 i e88cc od różnych producentów i w dziedzinie przestrzeni niewiele się zmieniało, jedynie zmianie ulegała barwa, ale to na granicy percepcji mojego słuchu.

Ogólnie to uważam,że pathos clasic nie jest mistrzem przestrzeni. Miałem kilka innych wzmacniaczy, czasem zdecydowanie tańszych np copland csa-8, które pod względem przestrzenności brzmienia i ogólnie odwzorowania sceny były o klasę lepsze od clasica. Jednak został u mnie pathos i mam go już dobre pare latek.

Ostatecznie wybrałem lampy philipsa e88cc SQ.

teraz gram na NOS-ach telefunkenach ale nie jestem zadowolony. Oryginalne JJ nie sa najlepsze. Mialem pozyczone z zamiarem kupna lamy opisane jak 'national' i byloby super gdyby nie fakt, ze jedna z lamp grala znaczaco ciszej :( ale dzieki temu doswiadczeniu wiem ze lampy cos moga zmienic i to nie na granicy percepcji. Mam takze jakies nowe mulardy - chyba made in CCCP ;) i take nie jest to znaczaca roznica

pzdrw

soso

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.