Skocz do zawartości
IGNORED

Gdzie są chłopcy z tamtych lat ???

palton

Rekomendowane odpowiedzi

palton, 26 Gru 2009, 01:11

>cir, nie chodzi mi o konkretne osoby, raczej o zjawisko. Zastanawiam się po jakim czasie i dla

>czego ludzie na forum się wypalają, oraz jakie są inne przyczyny ich nieobecności.

>

Palton,teraz wiem dokładnie o co Tobie chodzi.Sam się''wypaliłem''zanim jeszcze nie rozgrzałem,ze swoim tematem,dziś stare to dzieje.W każdym razie brak dalszego zainteresowania forum wiedzących więcej i znających się można wytłumaczyć prymitywnym zachowaniem oraz ograniczeniem innych.Gdy tak wielu piszących,oraz kompletnie niepasujących tematów do ram forum to userów konkretnych mniej,taka naturalna korelacja.

A ja pomyślałem sobie o tych kolegach, którzy przenieśli się do krainy wiecznych odsłuchów. O tym, że dziś nie ma ich nie dlatego, że dostali bana, wypalili się lub im się nie chce. Każdego z nas to czeka, bez wyjątku.

Mam nadzieję, że już wolni są od pyskówek, wrednej zawiści, małości, głupoty. Mam nadzieją, że nikomu nie muszą niczego udowadniać ani dowodzić, że słyszą. Mam nadzieję, że tam gdzie są, mają swój klubik i cieszą się wymianą doświadczeń mając w dupie marność, na której my tu się skupiamy z uwagą, powagą, przeświadczeniem, pewnością i znawstwem.

Na każdego bez wyjątku przyjdzie czas, kiedy wszystkie forumowe wojny o wiarę w boskość takich, czy innych testów, kabli, głośników i klocków stanie się bez znaczenia.

Dziś od nas zależy tylko jedno, jak bardzo się tu wyświechtamy, ześwinimy, zdurniejemy w zapalczywości udowadniania komukolwiek czegokolwiek. Dziś od nas zależy tylko, jak długo będziemy się otrzepywać z gnoju, który tu ładujemy codziennie z każdym wątkiem, zanim sami się przeniesiemy do krainy wiecznych odsłuchów.

Modrzew47,wypaliłem się z moim tematem,a w zasadzie temat nie spodobał się.Z drugiej strony nikt już nie musi się''gryzć''.Swoją drogą popełniłem błąd,ale to już historia.

Posty od zdrowo myślących to te brakujące,więc piszę:-)

Biadolenie o upadku tego Forum trwa od ...początku Forum.Oczywiście w tym czasie odeszło kilku Forumowiczów,jednych szkoda innych jakby mniej.Mam natomiast inną wątpliwość.Jak długo można dyskutować jedynie o sprzęcie,o technice.Przecież sprzęt to tylko środek do celu a tym celem jest MUZYKA.I tylko o niej tak naprawdę warto dyskutować.A większości moich przedmówców jakoś nie widuję w dziale muzyka.Może się mylę?Dlaczego część Forumowiczów odeszła?Może zraziła ich nazbyt agresywna retoryka panująca na Forum?( na audiohobby jest chyba podobnie ale za to nudniej)

Zastanawia mnie ta agresja i zacietrzewienie w dyskusjach forumowych ( pomijam te polityczne) przecież muzyka i wspólna pasja ( audiofilizm) powinny łączyć a nie dzielić i łagodzić obyczaje.

Gość

(Konto usunięte)

...a tym celem jest MUZYKA.I tylko o niej tak naprawdę warto dyskutować.A większości moich przedmówców jakoś nie widuję w dziale muzyka...

DokłADNIE JAK MOJA TEŚCIOWA...czyści okna...kto nie czyści okien ten gnój!

A o reszte nie pytaj!

Gość

(Konto usunięte)

Po pierwsze primo:

Teściowej( z czego się pewnie oboje cieszymy) ze 5 lat nie widziałem,

po drugie primo jeśli naprawdę chcesz wiedziĆ czego słucham, to masz "

Talkin Heads little creatuers, true stories

u2 live elevation 2001

tangerine dream - meirose

lenny kravitz - hitz

ac//dc Stiff Upper Lip

jacch

No to już coś jest,przynajmniej na początek.Nie wiem może za dużo wymagam ale mógłbyś od czasu do czasu napisać co się podobało a co nie i dlaczego,o ostatnich nabytkach i fascynacjach muzycznych.

O wydarzeniach koncertowych.Oczywiście w dziale muzyka.

jacch

A czy miało pomóc?Myślę,że jak się wie czego człowiek słucha to można się czegoś o nim dowiedzieć.

Ja uczestniczę w tym Forum głównie po to aby podzielić się swoimi wrażeniami czy też przemyśleniami muzycznymi ale i aby czegoś się dowiedzieć od innych forumowiczów.

Sprzęt służy do słuchania muzyki i w tym celu sie go nabywa-no chyba,że ktoś słucha tylko odgłosów natury itp. lub ze snobizmu.

jacch

Temu mentorowi nie mam nic do powiedzenia(tytuł nie ma znaczenia).Jego strata.

Ale to Forum nie jest dla niego,jest dla ludzi aktywnie słuchających muzyki.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.