Skocz do zawartości
IGNORED

Pomoc w wyborze kabla sieciowego i samej listwy.

maszmol

Rekomendowane odpowiedzi

Drodzy forumowicze mam do Was wielką prośbę.Poradżcie mi proszę /jestem świeży/jakie na początek kupić kable zasilające do wzmaka oraz cd.Tyle tu piszecie że trudno się nowemu połapać.Cena za komplet 2szt jaką mogę przeznaczyć to max 300zł.Piszą tu że do wzmaka najlepiej srebro a do cd miedż!!!!!!!!Pomocy o co tu chodzi?Na szybko znalazłem takie coś /Sieciówka Lappa -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Sonus Oliva.Doradżcie proszę!W dalszej części mojego postu chcę jeszcze zapytać czy na początek zakupić listwę np tej samej firmy co kabel Sonus Oliva?Nie mam dużo funduszy a ktoś proponował nawet coś takiego jak-PFpz2-4-S,D (Filtr przeciwzakłóceniowy)FILTERCON?!Czy znajdzie się osoba ,która porozmawia ze mną i wytłumaczy oraz pomoże w wyborze?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W sieciówkach trudno o pewne reguły - trzeba pożyczać i próbować.

Być może twój sprzęt nie ma jeszcze odpowiednio wysokiej klasy, przy której byłoby słychać różnice w brzemieniu przy różnych sieciówkach.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Ta elektronika nie jest taka zla.

Proponowalbym-moze Ci sie uda z drugiej reki listwe z przewodem GIGAWATT PF-2.

Bedziesz zadowolony,a moze tez CI posluzyc w razie wymiany do lepszych klockow.

Wybrałbym Filercona model S z mniejszym tłumieniem, a jak chcesz dobrą listwę na przyszłość to najprostszego Furutecha TP 60E z tą sieciówką:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ...znaaaacznie lepszy od Gigawatta moim zdaniem....

Ukryta Zawartość

Z tanich listew chińska Bada-jest lepiej zrobiona i lepsza od każdej tu wymienionej.Srebrna Sonusoliva może być niezla do cd.W Polinku mają niezbyt drogie,a fajne schucko. Zyzio!Czy najtańszy Acrolink jest lepszy od Furutecha?

Nie maiłem do czynienia z Acrolinkiem, a akurat ten Furutech Alpha 3 nadaje się do wzmaków i listw przede wszystkim. Z kolei najbardziej uniwersalne sieciówki robi moim zdaniem Shunyata.

Sieciówka na bazie kabla Lapp i wtyków Bals i Schurter wykonana własnoręcznie kosztuje ok. 30-40zł. Warto to zrobić samemu, by nabrać pokory względem tzw. prądu :)

Z listw polecam Filtercon lub Bada LB-5600.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

ok parę typów padło,na sam początek zakupił bym owy filtercon aby w ogóle zobaczyć czy droższe inwestycje będą miały sens przy moim audio.gdzie mogę go nabyć?czy tylko bezpośrednio u producenta?a może ktoś ma na zbyciu?na same kable sieciowe też raczej dużo nie przeznaczę.zastanawiam się nad najprostszymi tj.sonus oliva /tylko srebro czy miedż?/lub może kabel helion sc 3000.Chcę spróbować coś na początek potem może zakupię coś droższego!

Listwę Filtercona zamawiasz mailowo bezpośrednio u producenta:

Ukryta Zawartość

Przysyłają po ok. tygodniu za zaliczeniem pocztowym.

Ukryta Zawartość

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

A co sądzicie o wykorzystaniu takiego kabla:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ten zestaw zasługuje na droższe inwestycje (słuchałem tego wzmacniacza)

Ja bym uzbierał kilka stówek i kupił np. jakiś niedrogi kondycjoner...oczywiście kable sieciowe jak najbardziej...myślę, że jakieś polskie sieciówki np. heliona by wystarczyły...taniej to lapp (nie słuchałem, ale za te pieniądze kupiłbym w ciemno, choćby za wygląd:-)no i są ekranowane!

Polecam zakup podsespołów VH Audio (złożone kable są już dosyć drogie), ja zrobiłem sobie VH Audio Flavor #3 i miażdzy. Na wtyki można zamówić podróby OYAIDE na eBayu, lub użyć Balsa. Teraz kupuje tam kolejne podzespoły, bo te się sprawdziły i wszystko poszło szybko i sprawnie. Recenzje na audioasylum i innych stronach mówią same za siebie. Zaznaczam, że nie miałem okazji robić za dużo porównań. I sprzęt mam raczej budżetowy (O mnie). Zapraszam do zapoznania się z moją opinią w dziale opinie, gdzie piszę więcej na ten temat. Pozdrawiam. Nie wiem, czy mogę podawać link ale wystarczy wpisać VH Audio w google. Dodam, że zmiana była na tyle duża, że moja dziewczyna zapytała się co znowu poprzestawiałem, że dźwięk idzie jakby z balkonu za oknem jakby nie było ściany (czy jakoś tak)...

System gra dobrze, albo nie....

Zastanów się dobrze nad doborem listwy, ma ona kluczowe znaczenie. Ciekawe efekty uzyskuje się przez podłączenie listwy ciepło brzmiącej z chłodno brzmiącą, dodatkowe listwy w torze jak najmilej widziane. Broń Boże nie stosuj zestawów listw w takiej samej kolejności do CD i do wzmaka, bo wyjdzie istna kaszanka ;]

• 4 tygodnie później...

Czy alternatywą dla Filtercona mogą być listwy ETA?

Ukryta Zawartość

Cena niewiele wyższa, dostępne wersje z większą ilością gniazd. Czy ktoś już otwierał taką listwe i może powiedzieć co w środku siedzi?

Ukryta Zawartość

caveat emptor

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.