Skocz do zawartości
IGNORED

Interconnect Straight Wire Serenade RCA - Ekran podłączony czy nie???

djkwintus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Pytanie kieruję do wszystkich, którzy spotkali się z tym kabelkiem.

Mam taki ale niewiadomego pochodzenia.

Moje pytanie brzmi czy w tym kablu powinien być podłączony do jednej strony ekran czy nie powinien być podłączony wcale??

Druga sprawa - czy taki kabelek można skracać (bez ingerencji w brzmienie)??

Pozdrawiam i proszę o wpisy.

Niecierpliwym, jesteśmy co? :)

Jeśli ci coś pomoże to mój Straight Wire ENCORE II ma ekran połączony tylko z jednej strony i to od strony wyjścia.

Hmmm czyli wygląda na to że ktoś coś kombinował.

W takim razie gdybym chciał przywrócić stan fabryczny kabla to będę go potrzebował skrócić o kilka cm.

Pytanie czy taki zabieg mu nie zaszkodzi??

Wstrzymaj sie z przeróbka.Na forum byl temat o tym z ktorej strony podlaczyc ekran.Rozne firmy maja rozne podejscie do tego np VanDenHul ekran podpina od strony odbiornika(wzmacniacz) a nie zrodła (odtwarzacz).Ale generalnie wiekszosc preferuje od strony zrodla.Zapusc wyszukiwarke bylo kilka uzasadnien zastosowania tego samego przewodu w zaleznosci od jego zastosowania np zrodło-preamp ,preamp-koncowka mocy plus ewentualna praca zestawu z uziemnieniem lub bez.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.