Skocz do zawartości
IGNORED

2 wyjscia HDMI w kinie domowym: Marantz czy Pioneer ?

pawfazi

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc,

Zalezy mi na dwoch wyjsciach HDMI i z tym przeslaniem probuje dobrac jakies kino domowe w mieszkaniu (wiekszy pokoj ok 19m2, mniejszy sypialnia). Chcialbym sygnal HD z dekodera HD UPC, DVD i Blu-ray miec na dwoch TV w dwóch roznych pokojach (jesli sie da to rownoczesnie). Głownie będę oglądał telewizję UPC, później divx i najrzadziej dvd, bluray.

1) Na poczatek prosba o informacje czy warto doplacac do Marantz SR6004 (zamiast kupic starszy model Marantz SR6003)?

Roznica w cenia ok. 800PLN

2) Prośba też o informacja jak oceniacie Pioneera VSX-LX52 w stosunku do dwoch modeli Marantz powyzej.

Do tego chcialbym dobrac:

3) jakiś dobry odtwarzacz bluray, ktory by dobrze odtwarzal divx i polskie napisy (najlepszy stosunek ceny do jakości)?

4) jakies stosunkowo dobre, ale nie za drogie kolumny 5.1 (max 1500PLN, najlepszy stosunek ceny do jakości) - jestem otwarty na propozycje. Muzykę będę raczej słuchał cicho lub średnio z uwagi na dziecko (jeśli to będzie pomocne).

Dzięki za pomoc.

Witam

Jesli chodzi o reciver to polecam Marantz na obu modelach podanych przez ciebie jest mozliwosc ogladania jednego zrodla na dwoch wyjsciach HDMI jednoczesnie ale pioneer tez to potrafi, SR6003 ma tylko 3 wejscia HDMI i nie posiada w zestawie adaptera bluetooth, nie ma USB do ipod, i jest slabszy ma 100W x7. Jesli chcesz te bajery to SR6004 jest dla ciebie. Ja osobiscie uzywam Marantz SR7002 i jestem zadowolony. Jesli chodzi o glosniki to troche malo kasy ale napewno ktos ci cos doradzi. U mnie za BD dziala PS3, ale godny uwagi jest tez Samsung BD-P3600 z WiFi oraz Samsung BD-P1600 maja mozliwosc podlaczenia do sieci LAN i WiFi. I jesli bedziesz mial dosc wszystkich pilotow od tych urzadzen ktore beda sie walac po calym pokoju, to moge ci pomoc w sprawie pilotow uniwersalnych np. crestron prodigy lub RTI.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.