Skocz do zawartości
IGNORED

Jest sens zamienić audigy2 zs gold NA xonar dx ( dla solo 7c)?

gindek

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie jak w temacie, różnica w dźwięku jest/będzie wyraźna/ odczuwalna na 7c ? Prosił bym o konkrety, bo wypowiedzi "nie kupuj bo gowno", świadcza tylko o subiektywności, albo intuicji wypowiedzi.

Wspomniałem ze mam solo 7c, więc zastosowanie tylko stereo, nigdy nie będę tworzył muzyki i nie zależy mi na genialnym dźwięku w grach. Jeżeli jest coś innego godnego polecenia w podobnej cenie ( 250pln) to chętnie wysłucham argumentów.

Jeżeli polecicie coś innego to jest kilka ograniczeń.

1. to "coś" musi działać pod linuksem i w7 bez kombinowania przez 3 godziny.

2. to "coś" musi mieć możliwość podpięcia mikrofonu i słuchawek, równolegle do glośników ( czy przełącznie sygnału czy kopiowanie, jest mi to obojętne).

Tematy audigy vs xonar co kupic są, widziałem, czytałem, ale nie widziałem tematu czy "warto zamienić" audigy na ksonara.

Początkowy wybór padł na ksonara dx, bo.

1. wmiare nowa karata sensownego producenta, więc jest sznsa na długi support sterowników.

2. jest pod pci-e. ( podobno tylko tym sie różni od D1, prawda to?).

Pozdrawiam.

Paweł "gindek" Ignacak.

• 2 tygodnie później...

e no panowie miałem audigy , pozniej x-fi extreme gamer , teraz mam xonara dx i ta karta dzwiękowo miazdzy te dwie pierwsze i nie tylko dzwiękowo ale i sterowniki ma lepsze , jak dla mie creativy grają sztucznie i plastikowo a bas jest dudniący, natomiast asus gra naturalnie, a na basie jest wykop i kontrola, oczywiscie wazne są głosniki i wzmacniacz ale zawsze xonar zagra lepiej niz crative szczególnie w stereo, flac 24bit/96khz to jest bajka poprostu na tej karcie.

Całkiem niedawno zamieniłem Creative X-Fi na Xonara D2X. To zupełnie inna liga.

Creative - dźwięk przede wszystkim płaski i zamulony. Crystalizer robi małą poprawę, ale wiadomo, ze poprawa jest sztuczna, ponieważ jest ona programowa, a nie sprzętowa. Generalnie kiepska karta z wielką otoczką marketingową.

Xonar - dźwięk bardzo przestrzenny, precyzyjny (lokalizacja źródeł). Super bas - głęboki i miękki zarazem. Super zgrany z całością.

Mając Creativa wyregulowanie subwoofera nie było możliwe. Bas był dudniący. Teraz mogę słuchac mocnego basu w muzyce. Nic nie dudni.

Polecam Asusa

czytam o niej .. i nie wyglada to zle. .choc ciekaw jestem jak wypada w konfrontacji np z dacem pcm2703 badz lampucera .. badz dostepnym na allegro dacem z pcm 1703 bodajze .. cobyscie wybrali ?

dac i wzmacniacz słuchawkowy za 285 zł? no nie wiem , trzeba by posłuchac. Zapytaj ludzi którzy mają karte audiotraka brzmienie pewnie takie samo lub ciut gorsze

o ile sam dac moze byc w miare to ten wzmacniacz traktowałbym jako zbędny dodatek o raczej słabej jakosci, xonar jakby niebyło tez przeciez jest przetwornikiem analogowo cyfrowym zeby była jasnosc

• 3 miesiące później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.