Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmak, ktory zagra cieplej od PMA 860

ruteksen

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

od dluższego czasu używam Denona PMA 860 w zestawieniu z DCD-960 i Heco Victa 500 ale po dluzszym czasie uzytkowania dzwiek z tego wzmaka staje sie meczacy. Brakuje mu srednicy, ciepelka i troche blasku po za tym reszta jak najbardziej mi odpowiada - szczegolowa gora jak i fajny dynamiczny, dobrze kontrolowany basik. Stad moje pytanie jaki wzmak za ok 800zl moglby zagrac tak jak PMA 860 tyle ze z wczesniej wymieniona srednica i cieplem?

Przegladajac allegro natknalem sie na takie propozycje jak Yamaha ax 870 i Harman Kardon HK-6650R lecz niestety nie znalazlem na tym forum bezposredniego porownania. Oprocz tych dwoch wzmakow otwarty jestem rowniez na inne propozycje. Dodam jeszcze ze chcialbym wymienic wzmaka mozliwie szybko przez co tez fajnie by bylo jakby byly to osiagalne propozycje min. na Allegro.

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/61164-wzmak-ktory-zagra-cieplej-od-pma-860/

Wina nie koniecznie jest po stronie wzmaka lecz ma tu wiekszy udzial nizeli zrodlo bo z czego widze to masz Denona DCD-580 po tuningu i to on moze grac troche mocniej srednica. Ale poddaje dyskusji temat czy to wina wzmaka czy innej czesci z mojego zestawu bo nie mowie ze to na 100% wzmak wini

DCD-480 przepraszam za pomylke. Przy okazji dodam ze wzmacniacz ten ma byc etapem przejsciowym bo w planach jest Yaqin ML-10 lecz to troche pozniej bo w najblizszym czasie czekaja mnie wydatki zwiazane z drugim hobby - rowerem.

ruteksen

ja mam Yaqin MC-10L i tez gra z Heco tyle ze Metas 500 i jest calkiem milo wiec zbieraj kase bo ten tani chinczyk jest wart swojej malutkiej ceny ;)

Ps. a rower tez sobie kupilem latem nowy ale wstyd sie przyznac ze jeszcze nie mialem okazji go uzywac :P no ale chcialem miec wiec mam hehe ;)

Fajne hobby - niedługo rozpoczęcie sezonu :) mój GT już czeka:)

A wracając do tematu... 800 zł to sporo - możesz za to odświeżyć sobie 4 główne kondy w 860 - może tu leży przyczyna braków, i zostaje ci sporo na tuning CD a po nim jeszcze 400 zł na rower :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.