Skocz do zawartości
IGNORED

CA650/550 - NAD326/545 - Marantz6003 - który i z czym?

blas

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Wszystkie te 3 zestawy kosztują z grubsza tyle samo. Ale opinie w prasie są często wykluczające się. Słucham muzyki różnej ale ze zdecydowaną przewagą nazwijmy to elektrycznej (szeroko pojęty rock) ale nie gardzę i zdarza się (wiek...) słuchać również klasyki. Czyli szukam coś uniwersalnego - z wyraźnie/mocno zaznaczonymi skrajami pasma. Dla mnie średnica jest uzupełnieniem (ważnym ale tylko uzupełnieniem) a nie istotą dźwięku. Pokój odsłuchowy dość duży (35m). No i budżet na kolumny ok 5-6k. Czy mogę liczyć na pomoc fachowców?

pzdr

Gość

(Konto usunięte)

U mnie właśnie ten NAD gra w zestawieniu z Bowers & Wilkins 685. Jestem bardzo zadowolony z takiego brzmienia.

Niestety, biorąc pod uwagę Twoje oczekiwania, to akurat z C326 nie byłbyś zadowolony.

Właśnie średnica jest w nim wyeksponowana... A Ty oczekujesz czegoś odwrotnego :-)

Poza tym same BW 685 mogłyby się okazać trochę za słabe do Twojego metrażu (u mnie ok. 20 m).

Gość nudel1306

(Konto usunięte)

Ten budzet 5-6 kzl to na caly zestaw czy tylko kolumny? Hmm... Podwyzszone skraje pasma? Moze to sie nada?

http://sklep.rms.pl/index.php?p2916,kolumny-stereo-focal-chorus-726-v-726v-2szt

Oczywiście kwota 5-6 k to na same kolumny głośnikowe. Sam sprzęt to około 4k

Kiedyś miałem przyjemność słuchać JMlaba/Focal - nie pamiętam czy była to seria 7 czy 8. Ale brzmiała zacnie. Ostatnio doszedł do tego zestaw Denon 710. Ale sam już nie wiem... Z pewnością wielu z was miało do czynienia z tymi "budżetowymi" zestawami (w odróżnieniu od audiofilskich - bo takich nie mam zapędów)

pzdr

Marantz i CA to fajne graty, ale nie w Twoim guscie (doslownie traktujac to co o nim piszesz:-)). Nad ma wyeksponowany (ale bez przesady!) dolny srodek. Robi sie przez to dynamicznie w.. basie (takie sa wrazenia odsluchowe, a nie interpretacja wykresu odpowiedzi czestotliwosciowej). Nad gra dynamicznie. Spodoba Ci sie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.