Skocz do zawartości
IGNORED

Napisy do divx w Pianocraft 810 - jak włączyć?

w.p.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Nie szukałem całego forum ale chyba nie było tu odpowiedzi jakiegoś posiadacza. Pianocrafta 810 kupił brat więc wiem tylko tyle co przez telefon. Nie działają napisy do filmu w divx. Wiem jakie są ogólne zasady. Napisy wydają się być ok - nazwa taka jaki pliku AVI, format SRT postaci (fragment):

5

00:01:34,552 --> 00:01:37,514

Nie wiem jaki to format - wygląda na czasowy (bodajże takie jest rozróżnienie - czasowy i klatkowy), ale po naciśnięciu w pilocie SUBTITLES nie pokazują się na TV żadne napisy. Jeszcze trzeba coś ustawić? Pytam userów tego sprzętu, bo w sieci różnie piszą. Jedni, że np. nie czyta TXT, inni że czyta. A tu dodatkowo jest bardziej cywilizowany format - i też d... :/

Mam porównanie do także niedawno kupionego DVD Philips DVP5990. Po zmianie softu w nim można regulować wielkość, położenie i kolory napisów. Full wypas za 240 zł. Polecam!

Było w Naszym kąciku mini na początku to omawiane. Jednak jako że się nie dokopałeś to już udzielam odpowiedzi.

Pino Craft nie czyta formatu txt. Yamaha czyta pliki tekstowe w formacie .srt , .sub, smi , .ssa , .idx Jest mu obojętne czy polskie czy angielskie napisy. Oczywiście z tego co pamiętam to trzeba ustawić w menu PC E810 żeby wybierał także Polskie napisy. Najlepiej wg. mnie scalać od razu tekst z obrazem w jednym pliku, jeśli jednak za dużo było by z tym roboty, to przy osobnych plikach warto nadać im nadać takie same nazwy, a tu krótki tutotrial. Potem oczywiście wciskamy na pilocie subtitles.

Tutotrial:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

• 2 tygodnie później...

Dzięki. Muszę przejechać się do brata i sam to sprawdzić bo może on sam coś źle robi :/ Zresztą może wina leży po stronie plików. Na pewno się pochwalę jeśli mi się uda ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.