Skocz do zawartości
IGNORED

Sieciówka Cardasa co daje ?

Lucky

Rekomendowane odpowiedzi

Obecnie mam do wzmaka podłączony oryginalny kabel, czy ma sens wymiana na sieciówkę Cardasa. I co to zmieni.?

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

https://www.audiostereo.pl/topic/61585-sieci%C3%B3wka-cardasa-co-daje/

Będziesz miał sieciówkę prestiżowej firmy.

Zmieni się Twoje samopoczucie i się dowartościujesz.

Czy usłyszysz zmianę w brzmieniu to zależy od posiadanego sprzętu, akustyki pokoju i oczywiście od Twoich uszu.

Pozdrawiam Mirosław Andrejuk

Osobiście wątpię w to że coś dadzą, dziś mam dostać od kolegi na próbę to się przekonam.

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

Dla laika patrzącego z zewnątrz na samolot czy też rakietę (lub tylko słyszącego o czymś takim) "oczywiste" jest, że to nie może latać.

Akurat powinno się zmienić brzmienie. Ciekawe co usłyszy kolega na tym Cardasie :).

ja testowalem juz kilka sieciowek i uwazam ze na dobrym audio mozna uslyszec zmiany w dzwieku jesli podlaczymy dobry kabelek sieciowy a u mnie przy tanim audio stwierdzilem ze lepiej bedzie teraz zainwestowac pieniazki w lepsze kolumny niz kupowac drogi kabel sieciowy ;)

Ale kiedys pewnie kupie dobra sieciowke teraz mam zwykly Lapp Kabel na wtykach Bals i Schurter bo uwazam ze to minimum jesli chodzi o zasilenie wzmacniacza a oryginalny kabel to fikcja prawdziwa made in china czego nie mozna powiedziec o wzmacniaczu bo tez china ale made in udana china ;)

No i jestem po testach kabelków. Pragnę podzielić sie z Wami swoją opinią na ten temat. Byłem nastawiony do tego typu wynalazków bardzo sceptycznie. Jednak muszę stwierdzić, że jednak to coś wnosi. Na początek podmiana nowe Interconecty Monster Cabel i juz lepiej, dźwięk subtelniejszy. Po podłączeniu Cardasa wszystko nabrało wiekszej dyscypliny bas lepiej umiejscowiony. Co do wysokich tonów stały się bardziej równomierne np. talerze perkusyjne brzmią jednolicie i nie falują. Nie wiem czy dobrze to opisałem ale pragnę z Wami podzielić się moją opinią jak najszybciej.

kupno tego kabla sprawi, ze bedziesz chcial miec gniazdko gigawata, potem odkryjesz ze napiecie z teog gniazdka nigdy 2 razy nie bylo takie same, wiec pora na kondycjoner w cenie nowego wzmaka.

potem to juz tylko gruba łapówka i gadka z elektrownią żeby Ci osobno prąd poprowadzili audiofilska trakcją

• 1 rok później...

Chciałbym powrócić do tematu sieciówki Cardasa z pytaniem ; "Czy kytoś kto z Was słuchał sieciówki Cardasa Gold Reference" a jak tak to czy mógby coś napisać jak wpłyneło mu to dźwięk szczególnie interesuje mnie połączenie cardasa ze źródłem.

No i sieciówka zakupiona wybrałem Cardasa Gold Power Cord.Kabelek jeszcze musi się wygrzać ale żeby coś zostało dla szukających ewentualnych informacji (tak jak ja szukałem) napiszę moje pierwsze wrażenia.

Porównując wstępnie z posiadanym Nordostem Shiva to dźwięk jest bardziej szczegółowy (wyciąga szczegóły z dalszych planów), lekko ocieplony ale bardzo lekko może leciutko słotkawy idący w stronę (tzw. analogowego brzmienia), moim zdaniem dźwięk na głośnikach bardziej się otworzył, dźwięk jest bardziej spójny, bas potrafi być duży z wykopem dobrze kontrolowany,plan dźwiękowy dobrze zbudowany instrumenty dokładnie wyseparowe z dokładną lokalizacją i z każdą godziną słuchania wydaje się lepiej.

WLM

po co ten sarkazm. kiedy testowałem cardasa, mój system to był lampowiec ASL KI FOX 22 na diabełkach, Linn Ikemi, Kolumny AP Tempo III. Miałem okazję prztestować sieciówki Vellum, Shunyatę ( Diamenback, Taipan, Anaconda), Nordost Shiva,najtanszy Furutech, Ansae Lamat,Jorma super power.

Cardas wypadł z całej tej puli najsłabiej tak jak pisałem nie powodował zmian w dżwieku w porównaniu z komputerowym kabelkiem.

I to tylko mówi żeby nie kupowac sprzętu a szczególnie kabli w ciemno bo mozna się łatowo naciąć

• 2 tygodnie później...
Gość sly30

(Konto usunięte)

WLM

po co ten sarkazm. kiedy testowałem cardasa, mój system to był lampowiec ASL KI FOX 22 na diabełkach, Linn Ikemi, Kolumny AP Tempo III. Miałem okazję prztestować sieciówki Vellum, Shunyatę ( Diamenback, Taipan, Anaconda), Nordost Shiva,najtanszy Furutech, Ansae Lamat,Jorma super power.

Cardas wypadł z całej tej puli najsłabiej tak jak pisałem nie powodował zmian w dżwieku w porównaniu z komputerowym kabelkiem.

I to tylko mówi żeby nie kupowac sprzętu a szczególnie kabli w ciemno bo mozna się łatowo naciąć

Podzielam opinię kolegi. Poza tym Cardas który robi kable o pewnej specyfice brzmienia, przez jednych lubianej a przez innych nie to akurat kable sieciowe robi jedne z najgorszych na rynku.

Nawet fani okablowania Cardasa uważają, że głośnikowe i interkonety to OK ale nigdy kable AC bo te wręcz psują dźwięk, mulą go strasznie i zabijają.

Spotkałem się nawet z opiniami że kable sieciowe Cardasa są wadliwe lub totalnie nieudane, stąd relatywnie niskie ceny.

Warte posłuchania są kable Shunyaty, MIT-a, Acrolinka, Tara Labs, Harmonix i wiele innych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.