Skocz do zawartości
IGNORED

zestaw budżetowy - dobór elementów?

Commo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam już dość słuchania muzyki na komputerze i piszczałkach Creative. Dojrzałem do tego, żeby sprawić sobie jakiś tani zestaw grający, najprawdopodobniej używany. Mam pokój 12m2, dobrze umeblowany, z nienajgorszą akustyką, moje preferencje muzyczne to hard rock z lat '70, rock progresywny, ogólnie - muzyka gitarowa, chciałbym żeby zestaw grał ciepło, miękko i dynamicznie z "kopem". Kolumienki? Jeszcze ich nie mam, ale chyba sobie zrobię, na gdwk 11/100 (takie mam) i może monacor.

Oczywiście przeglądnąłem forum, gdyż takie pytania już się pojawiały, przetrawiłem te wątki i polecano następuj ące sprzęty:

CD:

CD Technics SLPS770A

Technics SLPS7

Yamaha 394, 396, 890

NAD 512

Sony222Es

Pioneer PDS-904

Wzmacniacz:

Nad 3020, 3120, 312, 350

Rotel 921, 931

HK 670, 3470

Yamaha AX396, AX490, AX590,

Pioneer A400x

Denon PMA-350SE

I teraz proszę o wasze rady. Które z tych sprzętów polecilibyście. Może któreś z nich pasują do siebie bardzo, albo bardzo nie pasują? Które mają najlepszy stosunek cena/jakość dźwięku? Niestety mieszkam na odludziu i o odsłuchach mogę sobie pomarzyć.

Co sądzicie o:

harman kardon 710 i hk pm635? Czy wzmacniacz nie będzie słaby (2x30W)?

A może czekać aż pojawi się gdzieś na aukcji inny, lepszy hk?

Pozdrawiam i dziękuję!

Wydaje mi się, że NAD się nada. Jeśli cię stać, to postaraj się posłuchać gdzieś kompletu - wzmak. C350. W rokowym repetuarze powinien się spisać dobrze. Ma to sporo mocy i powietrza, gra z pazurem. Po komputerowych piszczałkach wyniesie cię na orbitę.

jedyne co radze to wystrzegaj sie tego technicsa sl pg 490, ostry techniczny dźwięk, nie tworzy zadnej sceny, wysokie tony jazgotliwe i przy wiekszej głośności mają tendencje to syczenia, widząc jaką muzyke lubisz to ten technics bedzie zdecydowanie za ostro brzmiący.

Pozdr.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.