Skocz do zawartości
IGNORED

ulubione ustrojstwa czytelnikow

xajas

Rekomendowane odpowiedzi

dla zainteresowanych - wyniki ankiety pisma Video (dzisiejsze wydanie) z ulubionymi ustrojstwami w roznych klasach cenowych - wybor czytelnikow. Zwroccie uwage na pozcje Sony (tak krytykowana na polskich forach) i Onkyo

[obrazekLUKASZ-87436_1.jpg] [obrazekLUKASZ-87436_2.jpg] [obrazekLUKASZ-87436_3.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-1239-100006297 1170254779_thumb.jpg

post-1239-100006298 1170254777_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/6183-ulubione-ustrojstwa-czytelnikow/

I tak nie zamienił bym mojej yamaszki na sony,ja ampli tej firmy miałem i wiem co to za sprzet był,więc wiem co muwie,a z co do dvd to się zgodze,z tego powodu nie wymieniłem na odtwarzacz yamahy i mam sony;)POZDRO

Musze przyznać, że podoba mi się pozycja 2900 i 3803, no i do tego jeszcze B&W ;o)

Ale należy jednak pamiętać, że to ranking konsumencki w bogatym kraju, a tamte sklepy i konsumenci różnią się znacznie od przecietnego, a nawet ponadprzecietnego konsumenta w Polsce.

Na wyspie jeżeli chodzi o stereo to wszędzie można spotkać NADa i ROTELa, chociaż są rodzynki po 3000 funtów za klocek. W kinie domowym przede wszytkim jest Denon (wysokie modele - głównie 3803 i 5803). Jeżeli chodzi o DVD to w sklepach najniższy model to 2900. Oczywiście tutejsze M&M mają znacznie inne modele (głównie Sony).

Często jeszcze występuje Harman Kardon ale też raczej wyższa półka. Najczęściej wyciągana marka amplitunera na forum - występuje w śladowych ilościach.

Jeżeli chodzi o głośniki to słyszy się odpowiedzi: "Koda - Co???". Nie ma w ogóle Infinity - prawie wycofała się z rynku. Często występują B&W, Whardefale oraz subwoofery w kategorii wagowej od 7,5 kg. ;o)

Ceny - przymierzając - trochę wyższe jak w Polsce na allegro - taniej w sieci. Sprzęt można wziąść do domu na odsłuch.

Występuje dużo egzotyki, której z przyjemnością można posłuchać umawiając się na odsłuch. Oczywiście z dużym wyprzedzeniem, ale za to pokój odsłuchowy do dyspozycji na minimum 3 godziny ze wszystkim czego dusza zapragnie...

jeszcze barkuje do kolekcji panasa i było by super trio:DD (panas,sony,pioneer) pozatym to preferencje niemieckie więc tam lubi sie to a tu to:)ale tak jak zauwazył jesko co z tym HK,czyzby był aż taki słaby w oczach niemców??,coś nie chce mi się wierzyć w tą ankiete.POZDRO

no tak..tylko to nie dowodzi niczego..poza gustem sąsiadów:)

A Niemcy mają dziwny gust (krasnale ogrodowe,kryształy ect) ..byłem swojego czasu parę dni w gościnie u pary przemiłych Niemców i codziennie na śniadanie np. była jajecznica...tzn. parzone białka jajek(same!) na smażonych zielonych(świeżych!) ogórkach!!!!(Boże, musiałem się uśmiechać jedząc to coś!!!)A w końcu po usmarzeniu przeze mnie "polskiej jajecznicy na boczku" ...Klausowa się tylko przerzegnała i po okrzyku "mein god!" stwierdziła, że chciałem ich podstępnie zabić cholesterolem :)))...czy dalej chcecie wiedzieć jaki mieli sprzęt??? ...nawet nie wiem bo nie było by to w żadnym przypadku miarą niczego...jak tylko preferencji ich sprzedawcy dzielonej przez cenę (bo osczędni byli do przesady;) ).

Niczego nie krytykuję w czambuł..ale dobór sprzętu jest rzeczą tak indywidualną (tak jak dyskusja o wyższości jednej wody kolońskiej nad inną) że wszelkie takie rankingi wg mnie pokazują jedynie ...jakie firmy muszą jeszcze poprawić marketing..

Zwróćcie proszę uwagę, jak małe są tam różnice procentowe...

pozdr.

wspominaliscie brak Panasia - juz sie pojawia

[obrazekLUKASZ-87530_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

no i whisky to wytłumaczył jak trzeba:) ankieta raczej nie jest wiarygodna co do wyższości jednego sprzetu nad drugim,dla mnie to odrazu było lekko podejrzane:)a po wypowiedzi whisky,już pewne co do wiarygodności ankiety:)POZDRO

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.