Skocz do zawartości
IGNORED

Subwoofer (active) conector dla T-amp

mirhon

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem kompletnie zielony w tematach DIY, samemu mogę co najwyżej kabelek zlutować :-)

Czy może mi ktoś powiedzieć czy ten connector jest jakiś trudny do złożenia?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kupiłbym go, ale niestety nie jest już produkowany.

Mam wzmacniacz Trends Audio TA-10.1 i chciałbym poeksperymentować z zestawem 2.1 a z tego co wyczytałem nie można

podpinać TA-10.1 do subwoofera. A może ktoś ma namiar na jakiś inny connector, który pozwoliłby podpiąć T-ampa do subwoofera? Googlam, googlam i zdaje się poza tym z linku nic nie ma...

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/61891-subwoofer-active-conector-dla-t-amp/

Ale to jest bardzo proste urządzenie do wykonania samemu. Tu są dwa dzielniki napięcia + sumator + filtr pasywny chyba.

Generalnie szukaj tego nawet na forum pod słowem dzielnik napięcia lub sumator

Moja strona audio - kondrax.mayhem.net.pl

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

kondrax, 21 Lut 2010, 20:39

>Ale to jest bardzo proste urządzenie do wykonania samemu. Tu są dwa dzielniki napięcia + sumator +

>filtr pasywny chyba.

>

>Generalnie szukaj tego nawet na forum pod słowem dzielnik napięcia lub sumator

A jak się ma do tego informacja, że w T-ampach jest jakiś problem z masą tzn. jest to "bridged" - cokolwiek by to znaczyło. W orginale: "The Trends TA-10 and the Sonic Impact amps are bridged and the grounds are not common."

Czy taki dzielnik napięcia oprócz tego że sprowadzi napięcie do właściwego poziomu to również załatwia problem masy?

"The SubLine isolates the speaker connections from ground - and it lowers the output level to be compatible with a line level RCA input.

Other speaker to line level adapters will lower the level, but they do not isolate the grounds. That would not be good news for your T-amp. It just wouldn't work. You could damage one or both amps - the Trends and your sub amp."

Chodzi mi o tą "isolate the grounds" - z tego wynika że nie wszystkie adaptery coś takiego robią.

Może mi ktoś podać linka do gotowego adaptera, który nadaje się do pracy z T-ampami?

mirhon generalnie połowa subwooferów ma to co ten układ z twojej strony, czyli dzielnik napięcia dla kanału L i osobno dla P i potem to razem jest sumowane sumatorem. W kupnych subach panele mają to wejście na gołe kable nazwane "high in" z reguły. Nie wiem jak to jest z masą. Musisz poszukać projekt schemat jakiegoś panela do subwoofera i zobaczyć jakie wartości siedzą w cześć od hi in.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.