Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki wzmacniacz do monitorów AE EVO ONE ?

Cub_S

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

Na początku chciałbym się przywitać gdyż jest to mój pierwszy post na forum. W temacie hi-fi nie jestem wyjadaczem, ale dzięki waszemu forum dotarłem do wielu przydatnych informacji. Coś już wiem teraz czas zadać konkretne pytanie.

Składam swój pierwszy budżetowy zestaw stereo. Nie jestem audiofilem, ale zależy mi na czystym i nie męczącym ucha dźwięku. Gatunki muzyki którą preferuję nie są ściśle sprecyzowane jednak w głównej mierze jest to rock: rock, hard rock a w mniejszej ilości jazz, reggae. Czyli jednym słowem misz/masz :/

Z opinii i opisów na forum doszedłem do wniosku że dobre będą dla mnie jak w tytule AE EVO ONE, niby uniwersalne z dynamicznym basem. Udało mi się je odsłuchać w sklepie i ogólne wrażenie na +. Więc pytanie jaki używany wzmacniacz tak powiedzmy do +/-500zł do tych kolumienek? Jaki wzm. najlepiej pozwoli pokazać pazur tym kolumienkom? Myślałem nad Yamahą:

AX-500, AX-550, AX-496. Jednak nie mam możliwości odsłuchu bo nie są one już produkowane. A może podchodzę do tematu od złej strony? Najpierw wzm. a potem monitory?

czekam na pomoc ze strony doświadczonych kolegów

z góry dzięki za pomoc

pzdr Cub_S :)

tutaj recenzja brzmienia tych glosnikow:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

sam mialem AE EVO III, lubiałem te kolumny, ale ze względu na twardość i surowość dzwieku zalecałbym jakis muzykalny wzmak, z miekkim brzmieniem. moze cos z marantza ? hmmm moze ktos sie wypowie. ja połączyłem je kiedys z pionierem A701 i grało to fajnie. za ok 500 zł kupisz taki wzmak

Ukryta Zawartość

albo dorwij soniaka z serii ES, osc bezpieczny zakup. tutaj jest 3 ES, ale tego modelu akurat nie znam. kumpel kiedys miał 570 ES, fajna maszyna.

Ukryta Zawartość

oooooooooo albo poszukać musicala ! one grają ciepło i muzykalnie

Ukryta Zawartość

Witam.Jest to mój pierwszy wpis na forum,dlatego pozdrawiam wszystkich forumowiczów.Odnośnie tematu to posiadam obecnie AE EVO ONE i napędza je wzmak Cambridge Audio dzielony P500/C500.Według mnie jest to dość dobre połączenie,przyzwoita przestrzeń,ładny bas choć niepotęzny i bardzo dobre wysokie tony.Wpomieszczeniu do 15m2 sprawdzą się idealnie.Do 500zł można wyrwać integrę CA A500.Wcześniej miałem TANNOYE M2,5 i brakowało mi góry, natomiast dzwięk był potęzniejszy.Muzyki słucham różnej dużo elektroniki,ale i akustycznej,blusa, jazzu.Z innych maerk mogę polecić jeszcze ROTELA wcześniejsze modele.

Kiedyś odsłuchałem Twoje głośniki z Creekiem 4330 mk II i polecam szczerze takie zestawienie.

Poczytaj trochę szczegółów o tym wzmacniaczu - zleży co lubisz. Inna sprawa ze jego cena mocno wykracza poza 400 PLN, ale niewiele zaryzykujesz szukając jego poprednika 4330. Tu się może zdarzyć. Powodzenia.

Dzięki za wszystkie posty. Jednak można dostać nie lada mętliku :)

Został wspomniany wyżej rotel , o którym naczytałem się sporo pochlebnych opinii. Co myślicie np o ROTEL RA-921 ? Jest do dostania w tej chwili na alle. Nikt również nie odniósł się do mojej propozycji Yamahy, czy mam rozumieć jej wzmaki nie zagrają dobrze z tymi monitorami ?

pozdrawiam Cub_S

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.