Skocz do zawartości
IGNORED

ARCAM AVR350 + KEF IQ30, IQ10 IQ60c

paczek68

Rekomendowane odpowiedzi

Po pierwsze chciałbym sie ze wszystkimi przywitac bo jest to moj pierwszy post na tym forum. Zastanawiam sie nad zakupem tego zestawu tz ARCAM AVR350 + KEF IQ30, IQ10 IQ60c. Posiadam obecnie bardzo mały pokoj tzn 2.7 x 2.7 m lecz planuje zmiane na wiekszy tak za min 2-3 lata. Zestaw ma slużyć w połowie do kina a w połowie do słuchania stereo. Jako źródło w obu przypadkach bedzie komputer i jakis porządny DAC. Po przeprowadzce na wiekszy planuje dokupic IQ70 lub IQ90 na frony. Z powodu małego metrazu kolumny będą przystawione do ściany tak wiec bass-reflex musi byc z przodu. Tak wiec bardzo bym prosił o wasze opinie o tym zestawie ewentualnie sugestie czy nie kupic cos innego. Słucham muzyki raczej spokojnej tz poezja śpiewana, piosenka aktorska oraz klasyczny rock z lat 70, 80, 90. Zastanawiałem sie nad serią XQ , jakimś osobnym wzmacniaczem do stereo co by robił za pre-amp lecz doszedłem do wniosku ze w moim malym pokoju bym tego nie wykozystał.

https://www.audiostereo.pl/topic/62552-arcam-avr350-kef-iq30-iq10-iq60c/

Mam podobny zestaw od ponad roku więc mogę już napisać o moich odczuciach. Arcam AVR350 ma opinię bardzo dobrego do stereo i faktycznie nie ma sensu dokładać dodatkowego wzmacniacza do przednich kolumn w Twoim przypadku. Ja mam na przodzie kolumny podłączone w bi-ampingu i daje to bardzo wyraźną poprawę. W Twoim przypadku możesz potrzebować dodatkowo suba żeby uzyskać ładną scenę - PSW2500 bardzo ładnie zgrywa się tymi kolumnami.

Nie wiem jak chcesz zrealizować dźwięk przestrzenny w przypadku podłączenia z komputera przez DAC. AVR350 nie ma kodeków HD. Ja mam odtwarzacz który ma w sobie kodeki i do arcama podłączony jestem po analogach.

Masz jakiś konkretny DAC na oku? Ja myślę o jakimś DACu ale żeby na USB miał 24/96.

hej.

rowniez uwazam ze osobny wzmak stereo nie bedzie Ci potrzebny ,arcam 350 radzi sobie calkiem ladnie (chyba ze zamiezasz kupic cos z wyższej polki ). jezeli chodzi o KD to zastanowil bym sie nad subem (jak wspomnial kolego powyzej), a jezeli bedziesz myslal o poprawie toru stereo ,zainwestuj w podlogowki. u mnie 350 gra z B&W. na poczatku role frontow graly 685, ale w stereo brakowalo mi głebi i niskich tonów ,po wymianie na 684 jestem zadowolony. w KD graja bez suba i jest ok , ale rozmyslam nad zakupem ASW610.pozdro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.