Skocz do zawartości
IGNORED

Co do Monitor Audio GS20 ?

irek1968

Rekomendowane odpowiedzi

Witam . Posiadam kolumny jw. jaki sprzęt polecacie do tych kolumn . Chodzi mi o coś co nie jest kosmicznie drogie , cena plus minus 3 - 4 tys. za klocek . Preferuje w dźwięku muzykalność , brak wyostrzeń , fajny bas , wykop a zarazem trzymanie w ryzach niskich tonów . Słucham wszystkiego po trochu od U2 po Black Sabbath . Kolumny same w sobie są dosyć ostre , analityczne i wydaje mi sie że wzmacniacz powinien być w górze raczej bez metaliczności , ostrych sybilantów . Może też jakie okablowanie . Z góry dzięki za podpowiedzi

https://www.audiostereo.pl/topic/62572-co-do-monitor-audio-gs20/

Do Twojego opisu brzmienia prasuje Naim - szybkie granie ( charakterystyczny bas- trzymany za mordę ) lecz kuleje trochę w wyższym paśmie brak tu tego czegoś- chociaż nie którzy mówią o naimowskiej namacalności - ja od razu zaznaczę że jej nie doświadczyłem- Myślę że było to po prostu nie zgranie z kolumnami. Roksan Caspian, miałem i chwalę - b. dobry wzmacniacz- na pierwszy rzut gra bardzo potężnie mnóstwo w tym graniu powietrza, siły i rozmachu. Z dnia na dzień przekonuje dźwiękiem i pokazuje co potrafi - bardzo muzykalny:) - w połączeniu z końcówką mocy pogłębia swoje brzmienie zyskuje mocy.

Lecz myślę, że 3-4 tys możesz śmiało zawalczyć wyżej - może jakieś Exposure? 2010 słuchałem grał przyzwoicie:) Może 3010s? - ciężko dostać z drugiej ręki - podobnie jak oryginalnego Caspiana:)

Dzięki za propozycje . Teraz jedynie odsłuchy , boje troche sie kupować na rynku wtórnym czegoś czego nie słyszałam , mimo dobrych opini . Rewolucji chyba nie odkryje stwierdzeniem że w salonach ze sprzętem audifilskim nie ma dużego wyboru , sporo Nada ( chociaż Nad nie jest jeszcze taki zły ) Ca , całe szczęscie że Technicsa już nie ma . Myśle o odłuchu Naima , Carata , Xindiaka Hybrydy , Arcama . Z tego co widze po ofercie z netu to w Krakowie nie ma sprzętu Musical Fidelity

mikson, 24 Mar 2010, 12:35

>w uk firmowo lubią łączyć arcama z ma i chord-em :)

sluchalem z dosc wysokim arcamem 38 i cd 37 i powiem ze jesli ktos lubi na max ostry dzwiek to tak, gora i srodek potrafi konkretnie zapiszczec niczym siecie metalu

rek1968, 24 Mar 2010, 12:25

>Dzięki za propozycje . Teraz jedynie odsłuchy , boje troche sie kupować na rynku wtórnym czegoś

>czego nie słyszałam , mimo dobrych opini . Rewolucji chyba nie odkryje stwierdzeniem że w salonach

>ze sprzętem audifilskim nie ma dużego wyboru , sporo Nada ( chociaż Nad nie jest jeszcze taki zły )

>Ca , całe szczęscie że Technicsa już nie ma . Myśle o odłuchu Naima , Carata , Xindiaka Hybrydy ,

>Arcama . Z tego co widze po ofercie z netu to w Krakowie nie ma sprzętu Musical Fidelity

powinno byc ok z nad c375, naim xs ale lepiej SN

Po 1 nie porównuj żadnego Nad-a do Roksana czy Naima. Chyba,że miałaby to być seria S.. . Co do Roksana - nowy owszem drogi, lecz trochę cierpliwości się opłaci - jest taki jeden roksan nawet u nas w ogłoszeniach- facet dorzuca jeszcze markową sieciówkę- generalnie stan na zdjęciach ok, ale potrzeba by więcej fotek. Należy też pamiętać o tym, że Roksany posiadają na obudownie łatwo rysujący i podatny na uszkodzenia flok- który poprostu może nieestetycznie wyglądać- łatwo go usunąć - sam zrobiłem tak ze swoim Roksanem pomalowałem u profesjonalisty i wyglądał idealnie:)

W pierszej kolejności, radziłbym zapoznać się z Roksanem Naimem.. na koniec wziąć coś z ww pozycji - oczywiście jeżeli się uda posłuchać to słuchać i słuchać;] Co do Naima XS fakt jest lepszy od 5i-2.. ale cena.. używkę 5i kupisz nawet za mniej niż 2kz jak dobrze potargujesz;)

Eventor, 24 Mar 2010, 13:05

Co do Naima XS fakt jest lepszy od 5i-2..

>ale cena.. używkę 5i kupisz nawet za mniej niż 2kz jak dobrze potargujesz;)

kolega z tego forum ma gs 20 i mial naima 5i sprzedal bo do rocka nie bylo dobrze, potem testowal na xs i tez bez reweli - tez to moge potwierdzic szalu nie ma ale jest przyzwoicie, dopiero naim SN radzi sobie z gs20 podobno calkiem niezle bo on wlasnie u niego zostal do gs20

Eventor, 24 Mar 2010, 15:10

>A jak Tobie grają te GS z tym Denonem 1500? ;]

do klasyki , jezu, hip hopu, popu to raczej ok, srodek i gora jak na mnie swietnie przestrzen smaczki swietne wokale, jedynie co mi brakuje to w rocku wykopu szybkosci i dynamiki na basie, chodz schodzi nisko to nie nabija rytmu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.