Skocz do zawartości
IGNORED

Denon DCD2700 vs 2560 vs 3560 vs ?

czolgista778

Rekomendowane odpowiedzi

Który z powyzszych gra najlepiej ?

DCD-2560 jest najtanszy, DCD-2700 i 3560 sa od niego 2 razy drozsze...

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

https://www.audiostereo.pl/topic/62623-denon-dcd2700-vs-2560-vs-3560-vs/

seria dcd2560 / dcd3560 rok premiery 90/91 Wydaje mi sie ze 3560 to ta sama seria tylko klase wyżej - stad roznica w cenie

pozniej był dcd2700 - 93

później jeszcze dcd3000 - 95r

Ciekaw jestem czy ktoś je porównywał bezpośrednio 1500ae :)

Podobno taki3000 zagra lepiej, wczoraj o tym gadaliśmy:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

a czemu pytasz? gdzie mozna kupic tego 2700 i za ile ?

Ukryta Zawartość

U mnie cenowo to wygląda tak:

-DCD-2700 trzeba liczyć 250-300 euro.

-DCD-2560 kosztuje około 125-150 euro.

-DCD-3560 cena dochodzi do 350 euro.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

No i kupilem DCD-2560 za 125 euro w dobry stanie.I co....jestem zawiedziony, mulny dzwiek, o wiele za cieply i nienaturalny ( w porownaniu do DCD-960 !) moze troche wiecej przestrzeni i rozdzielczosci ale raczej szukam dalej, moze cos na tda1541.

Ale cholera w sumie moje kolumny potrafią wypalić uszy ostrością, przekonałem się o tym podłączając starego sony cdp209, ale zeby denon je az tak tlumil to nie do wiary.

czolgista778, 28 Mar 2010, 21:11

>No i kupilem DCD-2560 za 125 euro w dobry stanie.I co....jestem zawiedziony, mulny dzwiek, o wiele

>za cieply i nienaturalny ( w porownaniu do DCD-960 !) moze troche wiecej przestrzeni i

>rozdzielczosci ale raczej szukam dalej, moze cos na tda1541.

Lekarstwem na to jest takie coś:

Ukryta Zawartość

Oczywiście dewastacja obudowy nie jest obowiązkowa ;-)

Ukryta Zawartość

No czytałem to nie raz, ale dalej dziwi mnie jak bardzo ten Denon zamula i czemu jest taki ciężki w porównaniu do DCD-960 ???

Kurde mam problem, szuflada się nie domyka i trzeba ją ostatnie 0.5cm ręką docisnąć :/

Ktos nieudolnie go przesmarował i pasek od wjazdu kieszeni zassał smaru i sie slizga i nie dociaga kieszeni.

nie zebym sie narzucał, ale podeslij go w połowie kwietnia to ci go tak odmulę, ze zyletki zatanczą ci wokół kolumn:)

Przesuwając tackę ręką, to gdzieś jak jest w 3/4 zamknięta czuć opór, jakby zębatka.

Piotrek, pomyślę nad tym, tylko pewnie wysyłka będzie kosztować.

Co prawda cedeków Denona nie znam za dobrze ale mam już wiele latek staruszka 1520 (używam co prawda okazjonalnie, ale jakoś nie mam odwagi sprzedać). Broni się właśnie relaksacyjnym dźwiękiem i fajnym klimatem, na wieczorne słuchanie super. Niestety ten model ma taką dziwną przypadłość, że musi stać "pod prądem" przez co najmniej godzinę, by zaczął grać swoim dźwiękiem (po prostu to jest przepaść, nie spotkałem się w żadnym innym modelu cd z czymś takim). Kiedyś zastanawiałem się nad tym, czemu przy takiej bogatej obsłudze z pilota producent nie przewidział dla niego "miękkiego" standby (można nawet wyświetlacz odłączyć), tylko zastosował zwykły przycisk moja-twoja. Może właśnie ku temu, żeby nie wyłączać tego playera?

Czy inne modele Denona z tamtego okresu też "cierpią" na taką przypadłość?

Liberas, mam bardzo podobne odczucia w przypadku mojego Denona S10, również nie ma on trybu czuwania.

W tej chwili jest wykorzystywany jako DAC do Squeezeboxa. Dzwięk żywy i bardzo dynamiczny,lecz po godzinie słuchania znika ostrość.

Sam S10 to zresztą konstrukcja prawie identyczna z DCD3000, o czym zorientowani w temacie wiedzą.

Kilka foto ;]

Ukryta Zawartość

post-13709-100008352 1269951286_thumb.jpg

post-13709-100008353 1269951286_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tylko trzy są.

Seryjny był za słaby, nagrzewał się dość mocno. Cyfra i analog po sztuce, plus zegar dostał własny.

Tak w ogóle to chyba mam słabość do dużej ilości transformatorów :]

W pre 3szt. w końcówkach w sumie 5szt, plus cd 3szt. Skromne 11szt.

Ukryta Zawartość

post-13709-100008348 1269955610_thumb.jpg

post-13709-100008349 1269955610_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Walczylem caly wieczor z ta tacka i nic, zawsze trzeba ja dopychac palcem, zdejmowalem mechanizm, zebatke wyczyscilem, paski suche a on dalej sie nie domyka, zobacze jutro jak to w dcd960 wyglada, moze cos od niego zapozycze.Dodam ze w 2560 jest taki bialy "dynks" po lewej stronie prowadnicy, on wlasnie ma za zadanie zamknac tacke do konca i zablokowac, u mnie tego nie robi, rozbieralem to, smarowalem i dupa.nie mam pomyslow.

• 4 tygodnie później...

Mój DCD-2560 coraz częściej nie chce wysuwać tacki, słychać kręcenie silnika ale tacka nawet nie drgnie, pomaga dopiero lekkie przyciśnięcie jej palcem, czyżby pasek się ślizgał ? Jeśli tak, to czym go odtłuścić ?

Szuflada ma od spodu zębatki, ale przy końcu mechanizmu jest normalnie silniczek i pasek który to napędza.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.