Skocz do zawartości
IGNORED

Półka stojąca na pustakach / ceglach etc

barni

Rekomendowane odpowiedzi

Ma ktos zdjecia instalacji AV w domu (wlasnej lub znalezione w sieci), gdzie polki pod sprzet stoja na ceglach/pustakach? Chodzi mi o instalacje zblizone do zalaczonych zdjec. Chodzi mi o sposob mocowania polki do takiego "ustroju" jak i ew. jej tlumienie i dociazanie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-352-100008427 1269880820_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A nad czym tu myśleć ? :)

Ustawiasz cegły, kładziesz na tym blat - byle zachowac poziom.

A swoją drogą, piękne kolumny ale na tych nogach wygladają jak E.T. :)

Widziałem takie instalacje - półki z grubego drewna klejonego ( Ikea ) oraz betonowe elementy ( gazony do kwiatów ). Fajnie wyglądało. Półki były podklejone 0.5 cm filcem w miejscach styku z betonem. Pomysł świetny ( wygląd ) i praktyczny do audio ( masa )

oldbeat

I ja instalowalem cos takiego dla pewnego architekta. On mial pustaki ustawione na podlodze. Pomiedz pustakiem a podloga byla taka jakas guma, ktora przyniosl z biura projektowego - uzywaja ja tam do tych swoich modeli. Blat nie byl z Ikea bo tam to raczej plyty daja albo scinki drzewa posklejane. On zamowil u stolarza sklejone, grube dechy z - chyba - buku albo jesionu. Pomiedzy blatem a pustakami tez ta sama guma. Wygladalo to super. Naprawde ze smakiem. Tyle, ze do jego wnetrza to pasowalo, nie postawisz tego w kazdym pokoju. Ale jak masz odpowiedni design to wyglada bajecznie. On na tym stawia wzmcniacze lampowe - z lampami wyglada to super. Wczesniej mial monobloki Passa to stawial je na czarnym granicie. Tez super. Ale to co ma teraz wyglada naprawde extra. Byc moze w przyszlosci bede jeszcze u niego to siekne zdjecie.

Ja mam coś takiego jako tymczasowe rozwiązanie - blat na cegłach klinkierowych, na nim wzmaki + gramofon. Nie szpeci, piękne też nie jest, ale zanim zrobię docelową półkę w nowym lokum postoi na tym. Cała konstrukcja jest stabilna i daje radę. Nie jest to szczyt estetyki na pewno, ale jako prowizorka się sprawdza.

Powrót po dłuższej przerwie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.